Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nekoliko pitanja,molim odgovor


Autor Poruka

Malamajamala

18.09.2016. 12:55

Poštovani doktore, imam nekoliko pitanja i nadam se Vašem odgovoru.
1. Bolovala sam od tokspolazmoze koja je liječenja kortikosteroidima i antibiotocima,vraća se svako malo i nikako se toga riješiti, mene zanima kad se odlučim za trudnoću može li biti kakvih komplikacija i na što pripaziti?
2. Pijem logest pilule, prilikom odnosa ponekad znam osjetiti bol prilikom penetracije,kasnije tokom odnosa ne,no nakon odnosa skoro uvijek osjetim da me peče i nekoliko kapljica krvi, ponekad primjetim i blago oteknuće, što mi je činiti? Partner isti dvije godine. Mora li partner nešto poduzeti?
3. Nekada tokom pijenja tableta logest imam svijetlosmeđi iscjedak,zbog čega?
4. Sestra je operirala dvs zloćudna tumora štitnjače,koristi propisanu terapiju i izvađena je cijela štitnjača, može li imati problema ukoliko ostane trudna i na što da pripazi?
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima, puno ćete mi pomoći s obzirom da nisam u svom gradu kako bi posjetila svog ginekologa.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.09.2016. 22:40

1. O toksoplazmozi više morate pitati infektologa odnosno morate napisati zadnje nalaze protutijela da bih vam mogao reći nešto više
2. Uzimajte Canesten kremu izvana vi i partner
3.Probojno krvarenje uz pilule
4. Neka napravi hormone štitnjače prije trudnoće

Molim vas i ostale da ne postavljaju u jednom pitanju toliko pitanja jer nije u redu prema ostalima koji postavljaju po jedno!

Malamajamala

02.10.2016. 21:30

Poštovani, prvo se ispričava zbog prethodno postavljenog posta od nekoliko pitanja, mislila sam da će tako biti lakše. Drugo, zahvaljujem Vam na odgovoru.
Ovog puta također trebam savjet, ko što sam i rekla koristim pilule Logest već dulje vrijeme, prilokom zadnjeg odnosa koji je bio 2.10, osjetila sam bol kao da mi je prvi put, također osjetila sam i peckanje, bol kao da sam preuska. Jedva sam izdržala odnos iako je predigra i sam odnos bio nježan. Nakon odnosa primjetila sam krv i roskaste kao grudice, kod mokrenja jako peče. Čitajući prijašnje postove uzela sam Canesten tri vaginalete i kremu koju koristi i partner. Zanima me što mi savjetujete i trebam li se zabrinuti, te što mi preporučujete kako bi održala vlažnost rodnice jer imam osjećaj kao da je sve presuho? Hvala Vam na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.10.2016. 21:15

Koristite nakon Canestena Linex lady comfort ili druge probiotike lokalno.

Malamajamala

04.10.2016. 14:40

Hvala na odgovoru. Samo me zanima koliko dugo bi trebala koristiti probiotike? Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.10.2016. 15:40

Mjesec dana minimalno.