Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neplodnost


Autor Poruka

jana_zg_84

02.04.2018. 20:35

Postovani,
Ja (33 godine) i suprug (35) godinu dana imamo nezasticene odnose te ne dolazi do trudnoce. Pocetkom sijecnja obavili smo prve pretrage i vadenje svih hormona. Hormoni su bili ok (stitnjaca, LH,FSH, AMH, prolaktin, progesteron, estrogen) koji su ukazivali na normalnu ovulaciju koja se i vidjela na UZV. Ovulacija imam svaki mjesec te je suprugov spermiogram bio normalan. Imam redovite cikluse 26-28 dana te tocno znam kad je ovulacija pa zadnjih 6 mj ciljamo odnose. Jedino ja imam intramuralni miom koji malo deformira kavum. On mi ne izaziva nikakve simptome tipa jacih krvarenja i sl. Privatna doktorica te moja preko socijalnog su mi obje savjetovale da jos malo pricekam da vidimo dali ce doci do trudnoce pa da onda bi isli na operaciju odstranjenja mioma koji je oko 3 cm. Objasnile su mi da moguce da miom smeta implantaciji pa da ce mozda dulje trebati da zatrudnim. Zapravo su obje rekle da misle da bi trebalo biti sve ok.
Koliko je realno vrijeme da jos pricekam prije daljnjih koraka lijecenja? Sad su prosla tri mjeseca odkad su mi rekle da jos malo pricekam. Ukupno je prosla godina dana nezasticenih odnosa.

Ivo Balenović, dr. med.

03.04.2018. 09:50

Poštovana, obzirom na vrijeme koliko bezuspješno pokušavate trudnoću, mislim da bi trebali što prije odstraniti miom.