Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neugodan miris iz rodnice


Autor Poruka

klementina

28.02.2016. 19:50

Poštovani doktore!
Imam neugodan miris iz rodnice,dan nakon što mi završi menstruacija. Je li to nekakva bakterija,gljivice ili nešto? Jos nemam svog ginekolog,pa vas pitam za mišljenje..
hvala,lp!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.02.2016. 16:20

Vjerovatno se radi o bakterijskoj vaginozi. Nađite ginekologa da vam može napisati terapiju.

Anka_92

01.03.2016. 23:10

Poštovani,

imam problem sa neugodnim vaginalnim mirisom. Prošle godine u oktobru, nakon što sam posle seksualnog odnosa osjetila neprijatan miris ,otišla sam svom ličnom ginekologu koji mi je rekao da je riječ o infekciji i propisao mi macmiror vaginalete. Vaginalete sam koristila 10 dana (odnosno 10 noci-prije spavanja), a ne 12 dana(odnosno noci). Napravila sam pauzu posle desete tablete pa sam nakon dva-tri dana nastavila sa stavljanjem, s obzirom da sam osjetila opet tokom seksualnog odnosa neprijatan vonj. Dakle, vaginalete mi nisu nista pomogle, ili je to zbog prestanka terapije pa nije djelovalo? Taj problem imam vec pola godine i vise. Molim vas za pomoc, ili neku sugestiju. Papa nalaz od oktobra je uredan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.03.2016. 20:50

Nema smisla koristiti vaginalete jer partner je taj koji vam vraća infekciju. Sugeriram da napravite cervikalne briseve pa oboje potrošite terapiju prema nalazu briseva.

Razonoda

26.09.2016. 20:25

Postovani,
Lijecena sam par puta vaginalnim tabletama i kremama, no gljivice se konstamtno vracaju. Sad je pristuan i neugodan miris po ribi bih rekla, iscjedak blago zuti..suha rodnica..Partner nije lijecen, pa da li mislite da se one konstantno vracaju zbog ne lijecenja partnera? I da li znate kakve su gljivice u pitanju te sto najbolje uciniti? Bris, papa test?
Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.09.2016. 10:35

Ako je neugodan mirid onda se ne radi o gljivičnoj upali. Najbolje napravite cervikalne briseve pa onda provedite terapiju vi i partner.

tinchyy94

27.09.2016. 21:45

Poštovani,
imam neugodan miris iz rodnice koji se pojavi uvijek poslije menstruacije,traje par dana i prestane. Iscjedak je mljecni i dosta obilan. je li to neka infekcija i moram li se zabrinuti?

hvala,lp!

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.09.2016. 10:15

Vjerovatno nije upala ako spontano nestane. Koristite nakon menstruacije probiotike npr. Linex lady comfort 2x na tjedan.

mjeseceva kci

27.10.2021. 23:25

Poštovani,

imam 21 godinu (djevica) i već duže vrijeme imam problem sa iscjedkom (žučkaste boje), neugodna mirisa, često mokrim (rekla bih previše puta na dan; nakon mokrenja imam osjećaj da nisam izmokrila do kraja, pa za par sekundi mogu opet i konstantno me tjera potreba za uriniranjem i tako stanje koje se ne mijenja zadnje tri godine, a ja već gubim nadu. Naime, uradila sam nalaz urinokulture koji je sterilan, bris vagine (bakteriološki;kultura na gljive), rezultat pretrage negativan. Od terapije koristila citeral, polygynax, probalans (vaginalete) i ništa nije pomoglo. Ne znam vrijedi li spomenuti da se dogodi da imam zatvor ponekad i inače plinove te na dodir trbuha (desna strana), kada pritisnem jako, kao da čujem mjehurić, možda nema veze sa ostalim simptomima vezano za intimni dio. Moj ginekolog me očito ne shvaća ozbiljno, a neugodan miris mi zaista pogoršava samopouzdanje... Da li bi Vi preporučili nešto od terapije ili prije svega idućih nalaza koje bi bilo dobro uraditi? Trenutno tražim novo stručno lice koje bi mi pomoglo, a i Vaše mišljenje bi mi značilo. Unaprijed hvala na odgovoru.

Lp!

Ivo Balenović, dr. med.

28.10.2021. 17:00

Poštovana, uobičajeni miris rodnice, zbog prisutnosti mliječne kiseline je blago kiseli miris. Kad se razina hormona mijenja, može se mijenjati i miris rodnice. Miris je još intenzivniji tijekom ovulacije. Jedan od najčešćih uzroka neugodnog mirisa rodnice je bakterijska infekcija, bakterijska vaginoza. Jak, miris po ribi jedan je od glavnih simptoma infekcije rodnice, koju uzrokuje prekomjeran rast štetnih bakterija u rodnici. Drugi simptom bakterijske vaginoze je gust, sivkasto-bijel iscjedak. Budući da ste isprobali sa svim metodama liječenja, savjetujem da pokušate sa prirodnim načinom: ulje čajevca (Tri kapi ulja čajevca dodajte u šalicu vode i promiješajte. S tom tekućinom zatim nekoliko puta tjedno lagano ispirite intimno područje.), jabučni ocat (ulijte dvije šalice jabučnog octa u kadu s toplom vodom i kupajte se 20-ak minuta bez korištenja drugih preparata, a nakon kupke se istuširajte običnom vodom)