Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Odgoda menstruacije iscjedak


Autor Poruka

loveparis5

19.06.2017. 21:20

Poštovani,
Pijem kontracepcijske pilule Belara i u ponedjeljak 12.6. Sam popila zadnju 21 tabletu, s obzirom da sam otišla na more tada, htjela sam odgoditi menstruaciju i u utorak 13.6 sam počela s novom kutijom umjesto pauze od 7 dana. Odmah u srijedu 14.6 sam dobila smećkasti isjedak koji traje i danas, nekako je jači ali nije strašno i nije krv nego kao gusta tamna sluz, normalno pijem tablete iz te nove kutije redovno, da li da ih nastavim piti do kraja pa onda radim pauzu od 7 dana bez obzira na ovaj iscjedak ili?
I da li je normalno sto sam dobila taj iscjedak iako sam sve popila "kako treba"?
Moja ginekologica mi savjetuje da danas počnem s pauzom od 7 dana pa da menstrucije počne i završi ali ju nisam shvatila sto onda nakon tih 7 dana pauze? Nova kutija ili da nastavim s ovom..?
Molim Vas za savjet.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

20.06.2017. 10:25

Poštovana, ukoliko ne želite menstruaciju nastavite s uzimanjem tableta bez obzira na iscjedak. Radi se o probojnom krvarenju koje ne smanjuje zaštitu. Nakon toga napravite 7 dnevnu pauzu. Ako želite odmah učiniti pauzu tada nakon pauze počnite s novom kutijom ispočetka.