Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Opasnost od e.colli


Autor Poruka

Leptirica89

22.02.2017. 10:30

Poštovani,

u urinokulturi mi je pronađena bakterija e.colli. Otišla sam uraditi i cervikalne briseve, jer mi je rečeno da postoji velika šansa da se ova bakterija nalazi i ovdje. Kako planiram trudnoću, zanima me kako prosustvo ove bakterije utječe na plodnost? Da li sam manje plodna zbog prisustva ove bakterije?

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

22.02.2017. 21:10

Poštovana,
E. Colli je bakterija koja se moze naći kao normalni stanovnik u crijevima čovjeka. Određeni sojevi mogu uzrokovati urogenitalne infekcije koje se uspješno liječe antibioticima prema antibiogramu i ne ostavljaju nikakve posljedice na zdravlje i plodnost

Beogradjanka

08.04.2021. 15:15

Postovani doktore, imam 2 pitanja
Prvo- Trudna sam 31 nedelja i nadjena mi je e.coli u vag.i cerv.brisu. dobila sam antibiotik i vaginalete. Da li je ova bakterija opasna za plod?
Drugo- Pre 2 godine sam radila briseve na ureoplazmu, mikoplazmu, kandidu, hlamidiju i trichomonas. Nadjena je ureoplazma.. pili smo terpaiju i ja i partner i nakon ponovljenih briseva je nema. Posle par meseci vaginalni sekret 5grupa. Opet smo zajedno pili terapiju.
Zanima me sada, da li je moguce da ako uradim briseve na ove bakterije opet se neka pojavi, a naravno da nije bilo drugih partnera.
Ili kada se provere i izlece to je to?

Ivo Balenović, dr. med.

08.04.2021. 18:15

Poštovana, E- colli je bakterija koja je normalno prisutna u crijevima, a može se naći i u rodnici. Budući da ste trudni, potrebno je liječenje da se ne bi razmnožila i uzrokovala infekciju. Izvan trudnoće nije potrebno liječenje. Ako ste izliječili ureaplasmu nije potrebno ponavljati briseve.