Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


papa test


Autor Poruka

katarina

04.06.2002. 19:36

molim da mi objasnite pojmove.
1.zadovoljava za interpretaciju
VRSTA STANICA
skvamozne,metaplastične,cilindrične,endocervikalne,leukociti-mnoštvo,histiociti
MIKROBIOLOGIJA
miješana flora,fungi,spore,pseudomicelij
OPISANA DIJAGNOZA
upala,promjene na stanicama,površinska reakcija,hiperkeratoza
UPUTE
ponoviti za 6 mj
ginekolog mi je preporučio medazol vaginalete,suprugu ništa jer nema nikakve smetnje,a kod mene je pojačani iscjedak.
molim vas da mi odgovorite da li je ovo odgovarajuća metoda liječenja,s obzirom da mi se svako toliko ponavlja pojačani iscijedak i što biste mi vi preporučili.unaprijed hvala na odgovoru i da li je to normalan papa test (24 g,nerotkinja,pco).

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

08.06.2002. 23:45

Poštovana,
Ja bih svakako preporučila istu terapiju i za supruga, iako trenutačno nema manifestacije upale, ali može doći do unakrsne zaraze , te bi u svrhu prevencije trebalo provesti istoimenu terapiju za oba partnera u istom vremenskom razdoblju.
Na Vašem bih mjestu ponovila Papa test u kraćem razdoblju 1 (npr 1 do 2 mjeseca po završetku terapije), te u slučaju perzistirajućih promjena preporučila bih učiniti cervikalni obrisak na klamidiju, mikoplazmu, ueraplazmu, aerobe i anaerobe.

katarina

09.06.2002. 12:55

da li medazol vaginalete za mene i tablete medazol oralno za supruga riješavaju sve ove upale(u slučaju da se ne radi o klamidiji,anaer i aerob.bakterijama) uključujući i sve vrste gljivica koje su ustanovljene kod papa testa? i da li se mogu kombinirati tj da li se sudara vrsta terapije s diflucan tabletom,tj kada suprug popije medazol tablete da li smije uzeti i diflucan ?unaprijed hvala na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

10.06.2002. 16:11

Poštovana,
Medazol nije univerzalni lijek koji će riješiti problem svih genitalnih infekcija te se zbog otklanjanja sumnje na klamidijsku, ureaplazmatsku i mikoplazmatksu infekciju savjetuje učiniti ciljane briseve. Diflucan se smatra ciljanom terapijom za gljivične infekcije. Napominjem da svaku genitalnu infekciju trebaju sinhrono liječiti oba spolna partnera te da će tek u takvom slučaju liječenje biti uspješno.