Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


papa test br3


Autor Poruka

katarina

10.06.2002. 10:24

da li medazol vaginalete za mene i tablete medazol oralno za supruga riješavaju sve ove upale(u slučaju da se ne radi o klamidiji,anaer i aerob.bakterijama) uključujući i sve vrste gljivica koje su ustanovljene kod papa testa? i da li se mogu kombinirati tj da li se sudara vrsta terapije s diflucan tabletom,tj kada suprug popije medazol tablete da li smije uzeti i diflucan ?unaprijed hvala na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

10.06.2002. 18:52

Poštovana,
Medazol dakako ne rješava problem svih upalnih promjena kako u Vas tako ni u supruga. Ukoliko postoji sumnja na postojanje klamidijske, mikoplazmatske, ureaplazmatske i sl infekcije neophodno je učiniti ciljani cervikalni obrisak i provesti antibiotsko liječenje. Ukoliko postoji sumnja na gljivičnu (mikotičnu infekciju) ordinira se Diflucan koji trebate potrošiti i Vi i suprug. S obzirom da je Medazol pripravak koji ciljano djeluje na trichomonas, gardnerellu i sl dok ne sjeluje na gljivičnu infekciju ne može se očekivati uspješno saniranje gljivične infekcije nakon njegove primjene.