Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PILULA DAN POSLIJE


Autor Poruka

Leona

12.01.2002. 15:35

Postovani,
imam 26 godina i dijagnosticirani su mi policisticni jajnici.
Imala sam odnose s deckom, i buduci da su mi ciklusi neredoviti (30-40 dana), koristili smo kondom koji je pukao u krivom trenutku. Bio mi je 18. dan ciklusa.
Nazvala sam ginekologa i pitala ga za savjet (pilulu dan poslije), na njegov savjet popila sam slijedece jutro 2 Stediril-d drazeje i u isto vrijeme za 24 sata jos 2.
Sada mi je 32. dan ciklusa, moje pitanje je kolika je vjerojatnost za trudnocu, te da li "pilula dan poslije" moze napraviti hormonalni sok u organizmu, pa je moguce da mi i zbog toga izostane menstruacija?
Unaprijed hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

13.01.2002. 07:45

Poštovana,
Liječnik Vam je propisao dobru terapiju, a izostanak menstruacijskog ciklusa vjerojatna je posljedica Vašeg hormonskog poremećaja u obliku policističnih jajnika. Veoma jednostavno možete već sada odagnati sumnju na trudnoću ( u jednom od laboratorija učinite beta hCG), a u ovom trenutku čak i kućni test na trudnoću biti će pozitivan u slučaju trundoće.