Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

Kriste

19.09.2006. 16:45

Iako ovo nije vaša specijalizacija molila bi da mi odgovorite.Suprugu je ove godine na sistematskom pregledu dijagnosticirana varicocela,a s obzirom da imamo dijete od 8 godina nije upućen na daljnje pretrage.Savjetovano nam je da se javimo ukoliko prilikom pokušaja ne dođe do začeća.Moji nalazi su uredni.Mene zanima da li su svi muškarci sa varicocelom neplodni,odnosno dali je moguće da se kod njega to razvilo u ovih 8 godina!?Ima li razloga za poniku?Predlagala sam suprugu spermijogram međutim on to odbija jer smatra da je s njim sve u redu.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

03.10.2006. 22:00

Poštovana,
godina dana je razdoblje za koje se smatra da je dovoljno "normalno" fertilnom bračnom paru (s naglaskom na paru, ne samo ženi) da ostvari trudnoću. Ukoliko do nje ne dođe, a par želi djecu, postavlja se dijagnoza neplodnosti ( ne kao doživotna dijagnoza) i kreće se u obradu, kako ženskog tako i muškog partnera. Varikokela može nepovoljno utjecati na spermiogram.