Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje


Autor Poruka

Ivana

02.01.2002. 21:13

Poštovana doktorice Kupešić,moj ginekolog me je uputio da odredim progesteron,estradiol,testosteron i prolaktin ali sve hormone između 22.i 24.dana.Za progesteron mi je jasno da moram mjeriti između 22.i 24.dana,ali za ostale hormone sam pročitala da se mjere između 3. i 5.dana.Koja je razlika odnosno kakav rezultat se dobiva kad se estradiol,testosteron i prolaktin mjere između 3. i 5. dana ,a kakvi kad se mjere između 22.i24.dana.Puno Vam hvala i puno sreće Vam želim u Novoj 2002.

Doc dr. sc. S. Kupešić

03.01.2002. 21:33

Poštovana,
Progesteron se redovito određuje tijekom druge faze ciklusa, dok se hormoni hipofize (FSH,LH) i estradiol zbog svrhe procjene ovarijske funkcije običavaju raditi tijekom rane proliferacijske faze (3. do 8. dan ciklusa).
Kada se želi odrediti porast folikula tada se estradiol vadi sredinom cikusa, dok se testosteron određuje zbog sumnje na policistične jajnike i radi provjere da li jajnici luče povećanu količinu muških spolnih hormona.
Puno sreće u Novoj godini i iskrene želje da ostvarite željenu trudnoću.