Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

katrin

10.06.2002. 16:23

poslije papa testa(bakterije i sve vrste gljivica)dobila sam vaginalete medazol da bi ih poslije uvida u papa test liječnik umjesto njih(već sam ih potrošila)dao rojazola.na moj upit da li suprug treba isto dobiti nekakve tablete odgovor je bio da ne ali da se maže s masti rojazol i da će sve biti u redu (napominjem da je radio briseve i negativni su na anaer,aerobe,chlamidiju itd).ja smatram da bi trebao uzeti neke tablete jer je logično da i on ima to što i ja jer se ne štitimo prilikom odnosa.ja vas lijepo molim da mi napišete koje tablete(možda univerzalne) bi mogao uzeti da se unište bakterije,jer smo za gljivice uzeli svaki diflucan.molim ako mi možete u što kraćem roku odgovoriti da počne terapiju .hvala

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

10.06.2002. 18:36

Poštovana,
S obzirom da ste i Vi i suprug koristili Diflucan, nema potrebe produživati sistemsku antimikotičku terapiju. S obzriom da Vam je ginekolog ordinirao Rojazol kremu bilo bi poželjno da u isto vrijeme i suprug primjenjuje istu terapiju u jednakom trajanju. Istoimena i istovremena primjena terapije u oba spolna partnera pokazala se je najekfikasnijom u liječenju spolnih upalnih promjena.