Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Placenta profunda


Autor Poruka

Silver999

09.01.2017. 12:20

Poštovani, trenutno sam u 38. sam tjednu trudnoće i tek u 35. tjednu, kada sam oskudno prokrvarila, dijagnosticirana mi je- placenta profunda (posteljica straga, udaljena 23mm od unutarnjeg ušća). Do sada je po svim nalazima posteljica bila smještena uredno straga pa me zanima da li je moguće da se odjednom toliko spustila ili se ipak radi o nemaru ginekologa koji to nije na vrijeme uočio. Povremeno bih u drugom tromjesečju znala osjećati stezanja u trbuhu i lažne trudove pa mi je iz toga razloga propisana terapija utrogestanima.
Trenutno sam na strogom mirovanju i magneziju. Plod je okrenut glavicom, po mjerama tjedan dana zaostaje, sve drugo je uredno. Što se tiče poroda, zanima me Vaše mišljenje vezano uz vaginalni, odnosno carski rez (prvorotkinja sam) obzirom na navedenu dijagnozu i da li postoji mogućnost da se ista bar malo podigne do kraja?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.01.2017. 20:00

Nije nemar nego niste imali puni mjehur pa se nije mogla procjeniti udaljenost od unutarnjeg ušća.
Također morate napraviti cervikometriju jer se time može točnije izmjeriti udaljenost. Svakako bi se moglo pokušati porodit vas programirano i vaginalno. Javite se u bolnicu gdje ćete roditi na pregled.