Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pms ili implantacija/trudnoca


Autor Poruka

Alucic

21.03.2018. 21:56

Postovani,
Iako sam vec imala trudnocu i to blizanacku, ovog puta podosta sam zbunjena.
14.3 imala sam nezasticeni odnos i 2 dana nakon poceo mi je jaki pritisak u donjem dijelu abdomena. 2 dana nakon popracen s nekoliko jakih grceva pri cemu je iscurila rozi mlijecni iscjedak samo jedanput. Bolovi na toj desnoj strani su se nastavili jos dan i prestali. Sada oscjecam jaki pritisak kao za vrijeme mjesecnice i lagane mucnine (mozda i od stresa). Prema svemu npvi ciklus trebao bi zspoceti 23.3.
Zanima me da li prema gore navedenom postoji sansa za trudnocu ili samo pms?
E i da... grudi su mi mrvicu vece, ali bezbolne. Jedino sto mi u svemu fali soli, a ja obicno ne volim sol. Takoder vise jedem zadnja 2 dana.
Cijenila bih vase misljenje.
Hvala vam unaprijed
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

23.03.2018. 00:30

Poštovana, budući da ste imali nezaštićeni odnos i to u vrijeme oko plodnih dana postoji mogućnost trudnoće. Ukoliko menstruacija ne nastupi na vrijeme preporučam da učinite test.

Alucic

23.03.2018. 11:50

Hvala na odgovoru. Menstruacija nije nastupila, a test je negativan.
Da li da sacekam nekoliko dana pa ga ponovim ili da se obratim lijecniku (??) Postoji li uopce sansa da je prerano za test iako nije nastupila menstruacija?
Bolovi u desnom podrucju su i dalje prisutni.
Hvala unaprijed...
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

23.03.2018. 22:10

Ponovite test. U vrijeme očekivane menstruacije on bi trebao s velikom sigurnošću pokazati točan rezultat. Ako bude negativan, a menstruacije nema javite se liječniku.