Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pojacan iscjedak?


Autor Poruka

ivona

28.09.2001. 23:26

Iscjedak je bijel i prilicno tekuci. Nema peckanja, neugodna mirisa, svrbeza i drugog. Zanima me da li mogu to izlijeciti nekako u kucnoj radinosti prije nego se uputim ginekologu? Hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

29.09.2001. 23:46

Poštovana gospođice Ivona,
Svaki iscjedak duljeg trajanja zahtijeva obradu i liječenje od strane ginekologa, jer svako neprimjereno liječenje u akutnoj fazi bolesti dovodi do kroničnih upalnih promjena koje se mogu reflektirati na Vaše reprodukcijsko zdravlje. Stoga bih Vam savjetovala da se obratite ginekologu, koji će učiniti 1. stupanj čistoće, 2. po potrebi Papa nalaz (ovisi kada ste učinili zadnji puta ovu pretragu), 3. cervikalni obrisak na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe ukoliko postoji sumnja na neku složeniju infektivnu promjenu, 4 po potebi planirati druge pretrage poput ultrazvuka ukoliko postoji sumnja da je došlo do širenja upalnih promjena u područje adneksa.

mrkibbb

04.10.2013. 00:25

Poštovani doktore,
imam jako smeđi iscjedak i bol u desnom dijelu trbuha, pretpostavljam da je desni jajnik..jer ne mogu niti pravilno sjesti da me ne boli..sta da radim?
Zadnja menstruacija bila je 15. 9.

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.10.2013. 10:35

Odgovorio sam vam.

jenny2808

06.05.2015. 14:10

Poštovani, imam sličan problem sa iscjedkom koji se javlja periodično tokom ciklusa, ali u toku odnosa redovno. Posjetila sam ginekologa i nakon konsultacije sa njim uradila sam papa test i uzv koji su bili uredni,nakon čega je on smatrao da to nema potrebe za liječenjem.Međutim i dalje se iscjedak ne povlači. Da li vi možete da mi date neko svoje mišljenje da li ipak da se konsultujem sa nekim drugim doktorom ili to stvarno nije razlog za brigu?

Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.05.2015. 23:20

Ako ste bili na pregledu i kolega nije vidio ništa sumnjivo, onda mislim da nemate razloga za brigu.
Koristite probiotike lokalno npr. Linex lady comfort 2x na tjedan.