Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pokušaj trudnoće i težina


Autor Poruka

www

25.01.2018. 11:45

Poštovani dr,

imam 36 g., majka sam jednog dečkića od 8 g. Ginekološki sam zdrava, ciklusi uredni, uzv uredan sa jednim malim miomom, papa test uredan. Tsh mi je 2. Pijem eutyrox. Jedino imam bolne ovulacije to sam rješavala duphastonom. Sada ga ne pijem.

Moj najveći problem koji mi cijelo ovo vrijeme stvara strah od nove trudnoće je moja težina. Visoka sam 164 a teška 90 kg. Radim, fizički sam aktivna i dobro se s tim nosim. No od prve trudnoće su mi te kg ostale i ne idu dolje.

Zato se sve ove godine i bojim sljedeće trudnoće. Bojim se još kg, šećera, tlaka, teškog poroda i sl. Sada opet pazim na prehranu i pokušavam smršaviti.

Moje pitanje je: da li da se sa tolikom kilažom upuštam u trudnoću, koji su rizici i je li mi toliki strah od poroda i težine opravdan?

Prvog dečkića sam rodila 3 tjedna prije, porod je bio lagan i imala sam na početku trudnoće 66 kg na kraju 86. Sad mi je zadnji vlak za sljedeću trudnoću, mislim zbog godina.

Hvala vam


Ivo Balenović, dr. med.

25.01.2018. 14:10

Poštovana, povećana tjelesna težina u trudnoći nosi i povećane rizike (šećer, tlak) no to nije kontraindikacija za trudnoću. Pokušajte regulirati tjelesnu težinu. Nema razloga da odustanete od trudnoće. Bit će potrebne samo češće kontrole u eventualnoj trudnoći.