Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


polip?


Autor Poruka

Bumba86

29.01.2015. 13:05

Poštovani,
bila sam na ginekološkom pregledu jer planiram drugu trudnoću. Doktorica mi je uzela briseve i napravila ultrazvuk. Rekla je da jajnici izgledaju kao blago policistični, ali da vidi ovulaciju pa je to valjda uredu. Doktorica je rekla da vidi polip te da nije sigurna radi li se o polipu ili ožiljku. Nisam nikada skidala polipe te mi nije ostala posteljica ili tome slično pa ne znam od čega bi bio ožiljak. Sve to skupa mi je zbunjujuće pošto je doktorica bila veoma neodređena. Ako se radi o polipu trebam li se zabrinuti? Skidati polip? Nije mi rekla koliko je to veliko. Trebam li možda potražiti drugo mišljenje?
Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.01.2015. 19:05

Mislite na polip endometrija? Savjetujem da napravite kontrolni UZV 10 .dana ciklusa.

Bumba86

23.03.2015. 18:10

Poštovani,
bila sam na pregledu 10. dan ciklusa i doktorica još uvijek nije jasno vidjela o čemu se radi, okrenula mi je ekran i pokazala da je to svjetlije boje, mjerila je...Naručila me ponovno 5. ili 6. dan sljedećeg ciklusa. Danas sam saznala (kućni test) da sam trudna, posljednja menstruacija je bila 17.02. Htjela sam se odmah naručiti na pregled zbog polipa jer ne znam treba li nešto poduzimati po tom pitanju, sestra me odbila i rekla da se javim kad prođe 6 tjedana. Zanima me Vaše mišljenje kada je takva situacija (trudnoća s polipom), što napraviti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.03.2015. 21:05

Ako se radi o trudnoći naravno da je ista prioritet i da se polip sada i ako postoji neće dirati.
Sugeriram uzv pregled da se dokaže intrauterina trudnoća.