Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Popiti ili ne popiti pilulu za dan poslije?


Autor Poruka

Tara_Janee

24.11.2012. 12:25

Poštovani, molim Vas ako možete odgovoriti u sto kracem roku.

Zadnju menstruaciju sam imala 28.10., znači trebam je dobiti sad ovih dana jer su mi uredne. No, danas rano ujutro, točnije prije 4 ujutro sam imala sporni spolni odnos sa zastitom koja je zakazala, da vam jasnije opisem kad je svrsavao-svrsio je u kondom, u meni, ali kad ga je vadio on je skliznuo i ostao u meni, 2-3 cm je virilo van i ja sam to izvadila. Dečko tvrdi da u mene nije uslo nista ali ja sam sva u panici sto ako je iscurilo nekako. Odmah sam se obrisala maramicama. Danas je subota i ne radi mi ginekolog niti doktor opce medicine, dezurni ginekolog se ne javlja a i cula sam da oni ne prepisuju pilule za dan poslije,barem ovdje u Osijeku ne zele prepisati nego moras kod svog ginekologa. Zvala sam sve ljekarne u okolici i niti jedna ne daje bez recepta.

Zanima me, dali vi smatrate da bi trebala popiti tu pilulu ili ne? Zvala sam svoju medicinsku sestru od svoje ginekologice i rekla mi je da mi može dati u ponedjeljak, ali rade od 14h. Znači do tad ce proci preko 50 sati. Usto je i rekla da ne vjeruje da cu ostati trudna jer trebam dobiti menstruaciju za koji dan. Htjela bi cuti vase misljenje dali trebam popiti tu tabletu s obzirom kako se zbio taj spolni odnos i ako trebam popiti dali ce vrijediti u ponedjeljak poslijepodne?

Hvala vam unaprijed... jako sam uplasena jer smo jedni od onih koji paze i ovaj put je bas moralo ovako ispasti sad

Tara_Janee

24.11.2012. 14:00

Kondom nije pukao nego je samo ostao u meni nakon svrsavanja, gornji dio je virio van...

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.11.2012. 15:30

Poštovana imate redovite cikluse i u neplodnim ste danima taman da je došlo do ejakulacije u rodnici.
Svakako da ne trebate pilulu za dan poslije.

Tara_Janee

25.11.2012. 22:25

Danas sam dobila menstruaciju. Čula sam da se može zatrudnijeti u vrijeme menstruacije jer spermiji mogu preživjeti par dana i ukoliko žena ovulira neposredno poslije nje može doci do oplodnje. Ne znam sad koliko je moguce da ja imam tih nepravilnosti ako su mi menstruacije uredne.

Zanima me pošto sam sada dobila menstruaciju dali sutra mogu popiti pilulu za dan poslije? Dali su moguce neke posljedice ili možda manja ucinkovitost?

Hvala Vam.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.11.2012. 09:35

Poštovana, trudnoća u vašem slučaju nije moguća.
Ne treba vam nikakva pilula za dan poslije. Nećete ostati trudna.

Tara_Janee

26.11.2012. 16:55

Poštovani doktore,

nadam se da cete razumjeti moj strah, ja sam ipak popila jednu Escapelle. Jedino sto me jos zanima moze li mi nesto biti nakon te teblete posto imam menstruaciju? Drugi dan krvarenja mi je. Mogu li imati neke posljedice ili ocekivati da mi se ovo krvarenje promjeni u bilo kojem smislu ili mozda produzi posto sama pilula izaziva krvarenje?

Zahvaljujem Vam se, ali nisam uspjela uopce pitati to svoju ginekologinju jer je bila u guzvi i nije me mogla ni primiti.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.11.2012. 21:00

Poštovana ja vas ne razumijem. Čemu ste popili day after pilulu? Što mi postavljate pitanja kad sam vam lijepo dao svoje mišljenje i vi ste postupili protivno svakoj logici.

Tara_Janee

26.11.2012. 23:00

Zbog straha, niceg drugog. Mozete li mi odgovoriti moze li mi nesto biti od toga?

Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.11.2012. 08:45

Ne može.