Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


predmenopauza


Autor Poruka

maestral

08.10.2011. 20:00

Poštovani! imam 48 godina ,i do sada normalan ciklus,sad imam menstruaciju par dana pa prekid dva dana pa opet krvarenje, ovo je prvi puta da imam takav prekid u ciklusu inače je prije ciklus trajao 5 ili 6 dana, sada je to nekako neobičan taj prekid ,ništa obilo ,normalno krvarenje, godinama sam imala probleme sa štitnom žlijezdom,i bilo je u redu godinama bez terapije, kad sam osjetila znojenje,tremor cijelog tijela,nemir,blagi porast tlaka u napadu panike.nisam se osjećala dobro pa sam vadila hormone štitnjače..tsh -0,1, t4-160, atpo 600....upućena sam kod endokrinologa ....zanima me da li je promjena ciklusa znak predmenopauze ili je to povezano sa problemima štitne,i da li je to povezano ,predmenopauza i to pogoršanje štitne žlijezde, trebam li razgovarati sa ginekologom

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.10.2011. 13:20

Poštovana, teško mi je bez pregleda i ultrazvuka dati Vam više podataka o Vašem problemu.
Savjetujem svakako ginekološki pregled i svakako ultrazvuk, da se utvrde eventualne abnormalnosti tipa mioma, polipa, cista, koje mogu uzrokovati neuredna krvarenja i jako su česta u Vašoj dobi. Svakako otiđite na pregled.