Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pregled nakon nezaštićenog odnosa


Autor Poruka

mišica27

17.05.2010. 20:10

Dakle, imala sam nezaštićeni odnos s partnerom koji je imao više partnerica. Znam, velika pogreška, po prvi puta u životu, i sad se neizmjerno grizem zbog toga. S obzirom na to da sam do sada imala uvijek besprijekorne nalaze i papa testa i briseva, ja sam se sad malo uplašila, i svakako namjeravam otići na pregled iako partner kaže da je u redu, no isto tako ja sam svjesna kako mnoge bolesti, posebno kod muškaraca mogu biti asimptomatske.
Mene dakle zanima, kada uopće ima smisla ići na pregled i briseve ukoliko nema manifestacije ikakve bolesti. Pitam to stoga jer znam da za neke bolesti treba neko vrijeme da se razviju.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.05.2010. 20:50

Poštovana, vrlo teško mi je odgovoriti na Vaše pitanje.Previše je spolno prenosivih bolesti sa kojima ste mogli doći u kontakt tijekom nezaštičenog odnosa, neke od njih imaju simptome naglašene, neke su bez pravih simptoma,neke se manifestiraju odmah , neke imaju kraći ili duži period inkubacije.
Na ono na što Vi aludirate to su cervikalni brisevi, njih možete učiniti vrlo brzo nakon odnosa,već nakon par dana.. Njima se dokazuju aerobne te anaerobne bakterije, mikoplasma , ureaplasma, klamidija u ginekološkom sustavu. Bilo bi mi lakše da mi konkretizirate stanje ili bolest koja Vas konkretno zanima.

mišica27

18.05.2010. 08:25


Pa evo, konkretno, zanimaju me klamidija, HPV, herpes, ureaplazma, mikoplazma, trichomonas vaginalis. Kada ste rekli da na briseve mogu vrlo brzo...znači li to da ukoliko sam dobila neku od bakterija koju dokazuju brisevi na klamidiju, aerobe, anaerobe, hpv...da bi se to i pokazalo rezultatima nalaza u tako kratkom roku? Uglavnom, zanim me ako ništa Vaš općenit savjet što bih trebala učinit da barem sada bude odgovorna prema sebi i zdravlju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.05.2010. 12:50

Poštovana, učinite cervikalne briseve, a za dalje kao i do sada odgovorno ponašanje, to je najbolja zaštita od spolno prenosivih bolesti.

mišica27

18.05.2010. 22:15

Hvala Vam puno doktore. Znači, briseve mogu obaviti kroz mjesec dana, ne moram dulje čekati. Hvala još jednom!