Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prelazak sa jednog HNL na drugi


Autor Poruka

milspolj

22.10.2014. 21:20

Poštovani,
imam gotovo 52 godine,a već pet i pol godina uzimam NOVOFEM tablete uz koje imam redovita krvarenja/točno gotovo u sat/ i nikakvih problema,svi nalazi uvijek uredni osim povišene masnoće u krvi/genetski uvjetovano/,i u lijevoj dojci manja cista koju redovito kontroliram uzv.Na zadnjem pregledu /u proljeće/ mi je moja ginekologinja preporučila prestanak Novofema,zbog duljine uzimanja, i uzimanje Activelle tableta,koje je rekla da mogu uzimati i godinu do dvije,te da bi uz njih trebala krvarenja prestati.Ukoliko se pojave ponovno da se opet vratim na Novofem.i da,izmedu ostalog Activelle imaju povoljniji učinak na prsa zbog drugačijeg omjera hormona. Sada mi je zadnja tableta Novofema.dali se Activelle uzima odmah u nastavku kontinuirano,te dali bi trebala još ovaj mjesec dobiti krvarenje.Koja su Vaša iskustva sa takvim prelaskom na drugi HNL i koliko bi ga trebala uzimati,
puno hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.10.2014. 21:35

Nakon završenog Novofema odmah drugi dan krenite s Activeleom.

milspolj

27.10.2014. 12:05

Poštovani,zahvaljujem na brzom odgovoru.Odmah drugi dan sam,nakon završetka sa Novofemom,počela uzimati Activelle tbl.Medutim od petka kada sam uzela prvu tabletu,imam bolove u trbuhu kao da ću svaki tren dobiti menstruaciju,što sam i trebala dobiti u nedjelju.Moja ginekologica mi je rekla da ću ovaj mjesec svakako dobiti menstruaciju s obzirom da sam još cijeli prošli mjesec pila Novofem.Medutim osim bolova i kod mokrenja blage sukrvice/pod kraj mokrenja/ za sada još ništa.Dali mogu očekivati menstruaciju i dali je to normalno kod takvih prelazaka,hvala na odgovoru,lp.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.10.2014. 16:40

Mišljenja sam kao i vaša ginekologica. Menstruacija je moguća no i ne mora je biti. Kroz par mjeseci uzimanja neće se više javljati.

milspolj

28.10.2014. 20:30

Zahvaljujem na brzom odgovoru,u meduvremenu sam dobila menstruaciju,za sve daljnje eventualne nejasnoće biti ću vas slobodna kontaktirati,lp.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.10.2014. 22:10

Molim.