Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Preuranjena menstruacija


Autor Poruka

Alii11

08.10.2015. 11:25

Pozdrav, ranije sam dobijala 23, nakon toga 21, pa 19, pa 15, sada sam dobila 8 dan u mjesecu sta se desava, krv mi nekada izlazi slabo po koja kap u danu nekada normalno inace imam problema s krvlju nisam imala odnos sa deckom da li je u pitanju neka bolest sta mi preporucujete

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.10.2015. 20:20

Preporučam vam da napravite pregled i svakako UZV pregled.

jasna90

13.11.2015. 12:20

Postovani doktore.. dakle ovako imam jedno pitanje i jako me zanima vase cjenjeno misljenje... dakle.. imala sam nekoliko nezasticenih odnosa tokom mjeseca te sam nekoliko dana prije menstruacije koja je uranila 2 dana pocela dobivati iscjedke koi su bili vrlo obilni... znaci nakon 2 do 3 dana tih iscjedaka dobila sam menstruaciju koja je uranila 2 dana te trajala 6 dana (inace mi traje 5 dana) ali je ta menstruacija bila cudnog inteziteta, naime drugi i treci dan menstrucije krvi skoro uopce nije ni bilo, a simptomi koje inace osjecam pred menstruaciju i tokom menstruacije nisu se pojavili... to me uzasno zabrinulo pa sam odlucila napraviti test, i nakon zavrsetka te "menstruacije" napravila sam sam dva test kako mi je rekla zena u ljekarni... jedan isto posljepodne i jedan odmah ujutro prvi jurtarnji urin... oba su bila negativna, a ja sam nekoliko dana poslje toga (7 dana otprilike) povracala, bilo mi je muka dva dana, mislila sam kako je to normalno ali nakon dva dana ista stvar uhvatila me mucnina i opet sam povracala ali ovaj put samo jednom... uplasila sam se da nesto nije uredu te opet napravila test i opet negativan... jucer navecer sam otisla na toalet i na gacama nasla krvave tragove, danas ujutro nije bilo nista.. neznam sto mi se desava i jako sam zabrinuta.. da li vi mozda mislite da sam trudna ili mozda nesto sasvim trece? decko i ja smo imali prekinuti snosaj kada smo imali odnos bez zastite, a imali smo odnos i izmedu te "menstruacije" i zadnjeg testa... jako me zanima vase misljenje.. unaprijed hvala na odovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.11.2015. 16:20

Prema opisanom moglo bi se raditi o cisti, upali ili sl. Trudnoća je isključena.

Taki12

19.11.2015. 22:05

Poštovani,

Prethodna menstruacija mi je bila 23.10.2015 pri čemu nisam imala nikakvih tegoba pre ciklusa (a inače imam i jake su), menstruacija mi je išla normalno, s tim što je bila malo slabijeg inteziteta nego inače. Ovog meseca bih trebala dobiti 23.11.2015 (ciklus mi je na svakih 30ak dana) i pre dan, dva sam se prilikom završetka nužde obrisala i na papiru videla nešto svetlo braon po prvi put, to se samo tada pojavilo, nakon toga sam se istuširala i nije se više pojavljivalo. Danas sam imala krvarenje, kao prvi dan menstruacije, braon, normalnog izgleda kao i svakog meseca, ne znam da li je to redovna menstruacija ili nešto drugo? Inače imam na svakih 30ak dana i retko kada dobijem ranije, jedino prošli mesec kada sam dobila dan ranije. Samo da napomenem da sam u toku prošle nedelje koristila vaginalete na bazi kanteriona radi čišćenja, bez ikakvog specijalnog razloga, a odnos sam imala jednom ili dva puta ovog meseca. Da li imam neki ozbiljan problem i da li bih trebala biti zabrinuta?

Hvala unaped na odgovoru,
Pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.11.2015. 23:15

Vidjet ćete da li će sutra-prekosutra krenuti prava menstruacija. Ako krene ne trebate se brinuti.

Taki12

23.11.2015. 14:55

Postovani,

Izvinjavam se sto ponovo pisem, ali htela bih samo da se nadovezem na svoju prethodnu poruku. Krvarenje koje mi je krenulo 19og ovog meseca i dalje svaki dan traje istim intenzitetom, danas je vec peti dan. Kolicina koja se javlja je otprilike kao ona u prvom ili poslednjim danima ciklusa, na wc papiru nekada mi bude braon kada se obrisem, a nekada vidim da je to krv crvene boje. Ne znam sta da mislim o ovome? Da li mi je ovo menstruacija koja je ovog meseca poranila tri dana ranije ili neki drugi problem s obzirom da se radi o maloj kolicini krvarenja? Samo da napomenem da sam ovih dana par puta osetila bol u jajnicima.

Hvala jos jednom!

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.11.2015. 17:30

Moguće je da je to menstruacija. Svakako biu bilo dobro da napravite UZV.

Darkoo235

02.12.2015. 23:40

Doktore evo mene i u ovoj temi.
Ako se sjećate imao sam slučaj pucanja kondoma gdje sam ejakuiraoo u djevojku,popila je ellaone i dobila je menstruaciju tačno kada je i očekivala (30. dan).
Evo sada je druga menstruacija (ako jeste) došla ranije,tačnije 25. dan od zadnje menstruacije (8.11)
Sa njom sam dosta živaca izgubio jer je neodgovrna,ne želi otići uzeti test jer joj je neugodno i misli da nema potrebe za brigu,a tako ne želi ni otići ginekologu.
Ima 20 godina i još nije bila kod ginekologa,strahota.
Menstruacije joj varijaju od 28-32 dana ali kaže da joj nikada nije ovako uranila (sve je popraćeno bolom u stomaku kao i inače tokom menstruacije)
Da li imam razloga da se brinem ili ću ipak izluditi.
Pozdrav ..

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.12.2015. 14:45

Ne trebate se brinuti. Imala je dvije menstruacije i ne treba raditi test na trudnoću.

Jelenaks

25.12.2015. 17:05

Poštovani , imam mali problem, pila sam dva dosta jaka antibiotika jer sam imala neku upalu vezanu za zube, nakon toga sam imala bol u trbuhu kao pred menstruaciju i nakon toga sam je dobila 20.dan ciklusa odnosno 10 dana prije nego sto sam trebala dobiti po izračunu, i mjesec prije sam dobila malo ranije mentruaciju negdje 3,4 dana prije. Menstruacija je normalna, krvarenje kao i inače, danas je 4.dan da je imam pa je slabija jer mi u prosjeku traje 5 dana pa me zanima imam li ikakvog razloga za brigu, je li to od antibiotika?
I imala sam odnos s dečkom 2.dan menstruacije, prvo s kondomom, pa nakon toga bez kondoma, ali oprao se sapunom i mokrio je, ali taj drugi put nije svršio niti je bilo blizu toga, imam li ikakve brige?
Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.12.2015. 00:10

Imali ste menstruaciju. Ne trebate brinuti o trudnoći.

egomania

13.01.2016. 22:20

Postovani,imam jedno pitanje.Naime imao sam spolni odnos s curlm 31.12.2015.godine,nismo koristili zastitu medutim odnos je trajao oko dvije minute i ja nisam bio niti blizu ejakulacije prilikom seksa..poslije toga sam mastrubirao i ejakulirao vani..njena menstruacija je trebala biti oko 20-og januara medutim dobila ju je 9.1. ali kaze da nije kao uobicajena menstruacija nego skroz malo krvi izlazi a inace ima obilne menstruacije i kasni joj par dana a sada je uranila za 10 dana...Da jos navedem da je imala par dana muku navecer ali takoder i da je bolesna tj.da gripa,ima temperaturu i to..Da li jeje moguce da su to kod nje implatacijska krvarenja ili je to normalno jer je prehladena..Kaze da joj se to jos nije desavalo ali meni je cudno jer nisam bio ni blizu ejakulacije u odnosu...Naime da li je moguce da je trudna i da li bi trebalo uraditi test na trudnocu i nakon koliko se on moze uraditi? Lijep pozdrav ☺

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.01.2016. 10:20

Prema opisanom ovo krvarenje nije menstruacija. Sugeriram ako će joj kasniti menstruacija dakle iza 20.1 da napravi test na trudnoću.
Prema vašem opisu mislim da se ne radi o trudnoći.

egomania

14.01.2016. 11:40

Strah me je jedino da mi nije predejakulat izasao iako bio sam prilicno dosta udaljen od ejakulacije a tog dana nisam masztubitao pa sigurno mi nije ostali nista speramtozoida u uretri...a ako dobije normalnu menstruaciju oko 20-og onda je sve normalno? I da li je moguce da je to krvarenje od prehlade i od toga sto je pod stresom u zadnje vrijeme?

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.01.2016. 21:50

Odgovorio sam vam. LP.

mikaaab

15.01.2016. 13:00

Poštovani doktore,

danas ujutro 15.01.2016. sam dobila menstruaciju nakon što sam dva dana prije tj. jučer i prekjučer prilikom brisanja primjetila jako mali trag krvi u iscjetku! Također su me boljele grudi (bile su napete i osjetljive) te sam osjećala lagano probadanje u jajnicima.

Prethodna menstruacija je bila 29.12.2015. Znači ovaj put mi je došla nakon 18 dana! Inače mi se zna dogoditi mali poremećaj u ciklusima, ali uvijek dobijem u onom normalnom roku 22-29/30 dana!

Sklona sam čestim upalama, koje sam liječila raznim antibioticima (i partner također). Zadnji PAPA test i pregled (krajem kolovoza 2015.) je pokazao miješanu floru uz savjet da ponovim test za 6 mjeseci (bez terapije). UZV je bio OK. Ginekolog mi je prilikom pregleda rekao i to da sam dolje jako osjetljiva, da pazim na usku odjeću,da ne nosim dnevne uloške te da ne koristim sredstva za pranje, ali da nemam nikakvog većeg razloga za brigu!

Ova uranjena menstruacija me brine jer ne znam je li to uopće menstruacija, trebam li čekati da prođe ili otići odmah na pregled? U zadnjih nekoliko mjeseci sam primjetila malo jače opadanje kose te akne na licu tj od vilice prema vratu! Inače, patim od sindroma iritabilnog crijeva (trenutno sam u fazi kad uspijevam prehranom sve držati pod kontrolom) te imam dijagnozu umjerene anksioznosti zbog stresa i obiteljske tragedije (idem na psihoterapije i pijem biljni lijek VAMEX).

Oprostite ako sam preopširna! Ljubazno Vas molim savjet!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.01.2016. 20:55

Ne mogu znati da li se radi o menstrualnom krvarenju. postoje stanja kod kojih se može ranije prokrvariti. Ne trebate se nigdje sad javljati, nego tek po završetku krvarenja.

julie95

20.01.2016. 13:20

Poštovani dr,
Imam 20 godina i otkad sam dobila menstruaciju ( 14 ) nikad nije bila redovna, uvijek dolazi prije tipa 25 dana prije, mislim naravno nikad nisu tocna 25 dana nego 20/21/22
za staru godinu 31.12 sam dobila te zavrsila mi je oko 5.1 i danas 19.1 dobijem opet menstruaciju, ne znam stvarno u cemu je problem a s druge strane razumijem da mogu biti puno odgovora na moje pitanje no samo me zanima ako ce se to jednom stabilizirati jer nemam snage imati 2x menstruaciju u 1 mjesecu

Hvala unaprijed,
Julie

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.01.2016. 00:05

A da otiđete na pregled za promjenu? Nije normalno da menstruirate svakih 20 dana. Normalan ciklus je od 24 -35 dana.
Dakle kod vas se vjerovatno radi o anovulacijskom ciklusu i isti treba liječiti.
Čim prije se javite ginekologu .

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 15
Naprijed