Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Priraslice


Autor Poruka

brankovic47

10.05.2015. 15:50


Poštovanje.
Imala sam operaciji slijepog crijeva u tranju 2013.g.
sada unazad 8mj imam bolove u donjem dijelu abdomena, što moj ginekolog a i svaki specijalist koji me pregledao objašnjava priraslicama. Bolovi se javljaju svakodnevno i užasno mi smetaju(inače 172 cm i 60 kg). Mogu li se priraslice kako ukloniti, jer me strah što će se događati u trudnoći sa širenjem, a i mogu li priraslice otežavati postizanje trudnoće?
Obavila sam mnoge pretrage i nikakve mi tablete ne pomazu u smanjivanju bolova.
I takodje mi je polozaj maternice zavaljan straga. Ne znam kako vi to bolje objasnila.
Zahvaljujem na odgovoru i želim Vam svako dobro, Marija

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.05.2015. 20:00

Moguće je da se radi o priraslicama. No valja isključiti i ostale moguće uzroke. Sugeriram krvnu sliku, CRP, kompletan pregled urina, cervikalne briseve, Ca 125.
Svakako treba isključiti i bolesti probavnog sustava/ divertikulozu, funkcijske probleme probave, urološkog i vaskularnog sustava.
Ako se sve isključi u obzir dolazi dijagnostička laparoskopija.

aaa1

27.09.2016. 10:25

Poštovani,
2002. godine sam imala operaciju puknuća slijepog crijeva. Prošle godine sam imala kamen u bubregu i išla vise puta na ESWL i to nije uspjelo i onda sam išla na operaciju gdje su mu uklonili kamen. Sada imam više od mjesec i pol konstantne bolove u zdjelici i jajnicima i zna mi ta bol preći u bubrege. Bila sam na ginekološkom pregledu i ginekologinja je rekla da je sve uredu,zaboravila sam reći da kada trebam dobiti menstruaciju bolovi budu jači nego inače i da znam imati dva puta na mjesec menstruaciju koja bude vise kao smeđi iscjedak i krvi bude malo,i ginekologinja mi je rekla da je sve uredu i da sinptomi bolova može biti ožiljak od operacije slijepog crijeva. Otišla sam kod doktora opće prakse i vadila urin i sve je uredu ali mene i dalje boli. Doktorica me je pregledala i kada je vidjela ožiljak rekla je da sumnja da imam priraslice ali da nije sigurna. Zanima me da li se na nekom pregledu mogu vidjeti priraslice i jel se mogu ukloniti i jel mi možete možda preporučiti još neke dodatne preglede kako bi se ustanovilo sa sigurnošću od čega imam bolove.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.09.2016. 10:15

Ne možete vidjeti prilaslice dakle ne možete ih nikako objektivizirati.
Svakako treba tragati za uzrocima boli u zdjelici a mogu biti ginekološkog, mokraćnog, probavnog i vaskularnog uzroka.
Od ginekoloških pretraga možete napraviti pregled UZV i cervikalne briseve.
O ostaloj obradi odlučuje kirurg i urolog.
Pošto vam se bol povremeno širi prema bubrezima mislim da se ne radi o ginekološkom uzroku boli , no i njega kao i ine treba isključiti

aaa1

28.09.2016. 20:05

Doktorica me je poslala na nekakav ultrazvuk ali sam naručena tek 20.10. a mene bol ni malo ne popusta i brinem se da nije nešto ozbiljno htjela bi vas iskren savjet da li da pričekam 20. ili da odem na hitnu i molim vas ako vam nije problem jel bi mi mogli malo više objasniti što su to priraslice i koliko su opasne

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.09.2016. 10:30

Otiđite na hitnu.