Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem s menstruacijom


Autor Poruka

Kalishi

17.10.2014. 19:10

Lijep pozdrav,
Iznanada imam smanjenje trajanja mjesecnice, prije je to bilo nekih 5-6 dana i bilo je vise krvarenja,sada traje uglavnom 4,nekada 5 dana. I uglavnom je sada vise smeđkasto nego prije, ali je uvijek redovna mjesecnica. Prije sam dobivala svakih 27-28 dana, a sada je to svakih 20-22dana, da li je to ikakav problem?
Zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.10.2014. 21:50

Moguće je da se radi o problemu.
Svakako ciklus od 22. dana nije normalan. Moguća je cista, endometrioza, pcos i slično.
Savjetujem pregled i uzv.

Kalishi

18.10.2014. 10:15

Da li postoje neki simptomi koji bi mogli da ukazuju na problem tipa kojeg ste Vi naveli, jer ja nemam nikakve ni bolove niti bilo sta drugo, osim sto je trajanje mjesecnice smanjeno?

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.10.2014. 17:20

Odgovorio sam vam. Na osnovu toga što ste rekli, rekao sam vam na što sumnjam.
Javite se na pregled.

dukarich

22.11.2014. 11:50

Postovani,
Imam jedno pitanje, nadam se da cete mi moci pomoci.
06.10.14.je radjena kiretaza... plod 7 tjedana. To je druga kiretaza kod mene... prvi spontani je bio 03.10.12.
Krvarenja poslije zahvata gotovo uopce nije bilo. Kontrola nakon 10ak dana je prosla odlicno... doktorica zadovoljna, endometrij stanjen, nema ugrusaka.
Ciklusi su bili uredni prije pobacaja, tako da je mestruacija dosla s vrlo malim kasnjenjem, 32.dan ciklusa.
Medjutim, trajala je gotovo 12 dana! Moram napomenuti da sam pocela sa prvom kutijom Lindynetta 20 ovaj mjesec buduci da je preporucljivo suzdrzavanje 6 mjeseci... ne znam koji bi mogao biti razlog ovakve menstruacije. Nije bila previse obilna biti bolna.
Unaprijed hvala! Lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.11.2014. 16:05

Razlog je prijašnja kiretaža i ponovno obnavljanje sluznice.
Ništa neuobičajno nakon kiretaže. Ako je to drugi spontani napravite kompletnu obradu prije iduće trudnoće.

Tinnaaaaaaaaaa

22.11.2014. 20:30

Poštovanje, imam 18 godina, prvu menstruaciju dobila sam s 11 godina. Menstruacija mi nikad nije bila redovita, nekad nebi dobila menstruaciju po dva mjeseca, a nekad kad bi dobila trajala bi po 10 dana. Prije cetri godine nisam imala menstruaciju 6 mjeseci, zatim mi je ginekolog iz susjedne Bosne i Hercegovine dao da pijem YAZ godinu dana, pila sam, redovito, i sve je bilo odlično dok sam pila. Nakon godinu dana sam prestala pa opet nisam imala po mjesec, dva, ponekad i tri. Prije dvije godine mi se dogodilo da nisam imala 8 mjeseci, i dobila sam nakon toga. Krvarenje je trajalo mjesec dana, ali nije obilno. Odlučila sam otići kod ginekologa u svom gradu. Došla sam kod njega, on mi je dao duphaston nakon kojeg sam ja obilno krvarila, i imala velike krvne ugruške. Mama me odvela njemu opet nakon tri dana da bi mi on rekao: Šta se bojiš mala, nije to ništa, to tako mora biti.
Bile smo šokirane i otišle doma. Navečer sam pala u nesvjest. I te večeri završila u bolnici. Rekli su mi da sam na vrijeme došla, da sam došla sljedećeg jutra da bi se svašta dogodilo. Nakon što sam izišla iz bolnice menstruacija opet nije bila redovna. Ove godine u 2. mjesecu otišla sam kod novog ginekologa u svom gradu koji mi je prepisao Diane 35. Rekao je da nakon godinu dana dođem na kontrolu.

Doktore, oprostite ako vam dosađujem, ali bojim se, zašto mi se sve to događa? Što ako opet kad prestanem piti tablete bude isto? Jel to opasno? Oću ja moć imati djecu kasnije? sad

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.11.2014. 04:30

Na našim stranicama pročitajte o pcos sindromu.
Smetnje koje imate povezane su najvjerovatnije s tim.
Potrebna je cjelovita obrada, spolne hormone, štitnjače, ogtt itd.
Potrebne su i mjere kojih ćete se pridržavati.
Svakako i terapija.