Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi u trudnoći


Autor Poruka

Myra

03.05.2002. 11:27

Poštovana doktorice,

Molim vas za pomoć, savjet...
U 17 sam tjednu trudnoće i zadnja dva tjedna imam probleme s dlanovima. Naime, prsti mi trnu i povremeno koče što je popraćeno boli a kad pokušam stisnuti šaku, imam osjećaj da će mi sve tetive u ruci popucati. Preko dana je bol i utrnutost manja, no kad legnem ruka se ukoči i bol postaje neizdrživa. Inače, bol i utrnutost su puno jače izražene u desnoj ruci uz to da srednji prst više ni ne osjećam koliko je utrnut. Molim vas za pomoć, barem savjetom. Što da radim i je li to problem s cirkulacijom ili nešto drugo?
Unaprijed zahvalna.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

03.05.2002. 14:27

Poštovana,
S obzirom na intenzitet Vaših smatnji vezanih uz trnce, kočenje i bolnost šake i prstiju, preporučila bih konzultacijski pregled fizijatra i/ili neurologa koji bi trebali ustanoviti porijeklo Vaših smetnji. Naime, u 17. tjednu trudnoće opisane tegobe ne bi smjele biti prisutne jer se tek u slučaju edema krajem trećeg tromjesečja trudnoće mogu javiti smetnje u vidu trnaca manjeg intenziteta. Drugim riječima, treba isključiti postojanje pridružene bolesti (sindrom karpalnog kanala i sl.) kako bi se mogle poduzeti primjerene metode liječenja i fizikalna terapija.

kiika22

20.11.2014. 10:45

Poštovani,

Molim Vas za pomoć. Naime nedavno sam saznala da sam trudna i sada cekam pregled kod svog ginekologa 27.11. Ono sto me muci je konstantna bol u nogama,duzinom cijele oba dvije noge. Inace sam med. sestra i ostale smetnje smatram uobicajene za ovo razdoblje(smatram da sam trudna otprilike 6 tjedana),ali ta bol u nogama je dosta jaka i traje i po noci. Ne znam da li je to povezano sa trudnocom.Mozete li mi molim Vas pokusati reci o cemu se radi jer sam dosta uplasena. Unaprijed zahvaljujem.
Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.11.2014. 10:55

Mislim da nije povezano s ranom trudnoćom. Konzultirajte fizijatra.

kiika22

20.11.2014. 11:40

Hvala Vam puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.11.2014. 21:20

Molim.

dalicancica

28.12.2014. 21:45

Poštovani, molim za pomoć. Trudna sam 11+4. Prva kontrola bila je 24.11. Nisam dobila nikakve povratne informacije koje bi dale naslutiti da nešto nije u redu. Ono što me brine je to što imam bolove u donjem dijelu trbuha ponekad sa lijeve a ponekad sa desne strane,kao da se bol nalazi u jajnicima.ne boli stalno već ponekad.s time da mi se čini da su bolovi intenzivniji kada mi je pun mjehur.sljedeća kontrola je 8.1. Molim vas da mi odgovorite dali je to sto osjećam u redu ili moram ranije liječniku. S time da sam raznim informacijama na internetu sama sebe uplašila pa si već pripisujem i vanmateričnu trudnoću zbog bolova koje uvecer zbog umora osjecam u donjem dijelu vrata,ramenima i leđima. Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.12.2014. 17:45

O kakvoj vanmaterničnoj trudnoći govorite? Bili ste na pregledu i utvrđena vam je uredna unutarmaternična trudnoća.
S obzirom na bolove u donjem trbuhu sugeriram napraviti krvnu sliku, crp, urinokulturu, i cervikalne briseve.

tonkimonki

11.01.2015. 13:30

Pozdrav, trudna sam 13 + 2 tjedana, trudnoća je uredna ali imam povišen krvni tlak i završila sam u bolnici 5 dana na promatranju. Lječnici misle da mi je od prije povišen tlak jer i u obitelji imam tlakaše znači genetski mi je. U otpusnom pismu mi je savjetovalo mirovat i ponovo otic kod interniste te 24 h nosit holter u slučaju da bi mi onda dali neku terapiju jer u bolnici nisam primala ništa, samo su mi tri puta mjerili tlak najvise mi je bilo 150/105 a najmanje 120/90. neka srednja vrijednost odnosno česta mi je bila 130/85 . Mene samo zanima da li smim vježbati jer tu piše da mirujem prije ovog sam često šetala a sad bi pokušala lagano pilates za trudnice da li s tim samo mogu pogoršat stanje ili da ipak pokušam.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.01.2015. 18:15

Navedene vježbe i pilates su dozvoljene. Svakako otiđite internisti. Šetnje i dozirana fizička aktivnost neće smetati.