Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Promjena


Autor Poruka

www

25.01.2015. 11:40


Poštovani dr

imam 33.g., uredan porod, sve ove godine imala sam uredne menstrualne cikluse bez jakih tegoba.

Prije mj dana po prvi puta sam imala bolnu ovulaciju sa krvavim i zelenkastim iscjetkom praćenu i upalom mjehura, peckanjem.Kao da ću svaki čas dobit menstruaciju. Prepala sam se, nikad nisam imala iscjedak u ovulaciji niti bolove.

Pila sam antibiotike za upalu mjehura i malo se smirilo. Napravila sam papa test, ok je-mješana flora, koristila sam Rojazol i linex lady, uzv ok, brisevi cervikasa na bakterije i uretre uredni. Urinokultura uredu isto. Unazad tih mj dana imam jako bolne plodne dane koji traju po 10 dana (bolove sam pripisala plodnim danima), nakon toga bolni pms, bolne menstruacije. Cijeli mj me nešto boli u donjem dijelu.

Imam pritisak i na crijeva , mislim od svega toga i silnih antibiotika. Rađen je i uzv abdomena, uredu je, krvna slika, urin uredu te analiza stolice na okultno krvarenje uredu.

I ovaj mjesec isto bolna ovulacija,krvavi iscjedak, bolni plodni dani sve do pms. Sada trebam imati menstruaciju, boli me cijeli abdomen. Mislim da je povezano sve s ginekološke strane no ne znam što više učinit? Što je u pitanju, kako smanjit tegobe?

Hvala vam

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.01.2015. 00:10

Uzimajte gestagene u drugom dijelu ciklusa ili oralnu kontracepciju par ciklusa i sigurno neće biti problema ako je stvar ginekološka.

www

02.02.2015. 18:50


Poštovani dr,

javljam se vezano za prijašnji post u istoj temi na koji ste mi odgovorili prije nekoliko dana gdje sam vam se žalila na bolove u donjem dijelu trbuha.

Počela sam koristit kontracepcijske pilule ne bi li se bolovi u ovulaciji i menstruaciji smanjili, pijem tek 7 dana. Danas mi je 7 dan od početka menstruacije, krvarenja nemam a bolove imam i dalje. Bila sam na uzv abdomena i napisali su mi da je mokraćni mjehur dobro ispunjen, nisko smješten dorzalne konture imprimirane uterusom koji je također nižeg smještaja.

Postoji li mogućnost da su bolovi posljedica spuštene maternice ili se može raditi o dismenorji ili endometrizi ili bi dr to primjetio kod pregleda? Ostali su mi nalazi uredu i papa i krv i mokraća te brisev na bakterije.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.02.2015. 01:30

Moguća je endometrioza. Uzimajte par ciklusa i tada ćete tek vidjeti rezultate. Ništa ne djeluje nakon par tableta.