Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Provera tablete


Autor Poruka

Danijela1996

08.02.2018. 10:55

Poštovani,
Rodila sam carskim rezom prije 7 mjeseci. Ginekologica mi je prije otprilike 3 mjeseca dala Provera tablete zbog ciste na desnom jajniku. Pila sam ih 3 mjeseca od 15 do 25 dana ciklusa 10 dana.
Prosli mjesec sam popila zadnju terapiju i uvijek dobila menstruaciju nakon par dana poslije zadnje tablete.
Ovaj mjesec mi menstruacija kasni par dana. Inace sam uvijek imala redovne menstruacije i nikad nikakvih problema.
Moje pitanje je dali je moguce da mi menstruacija kasni zbog tih tableta, odnosno zbog prestanka terapije koja je trajala 3 mjeseca kao neki efekt na tablete da se malo poremetila.
Trudna ne bih trebala biti pošto se pazimo ali ni tu mogućnost ne bih potpuno iskljucila.
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

08.02.2018. 11:35

Poštovana, menstruacija može nastupiti i 7 dana nakon tableta. Ukoliko ne dođe do krvarenja savjetujem da učinite test na trudnoću.

amelie21

20.04.2018. 11:50

Poštovani,

zbog izostajanja mensteuacije ginekolog mi je propisao proveru jednu na dan, sedam dana, i već dva ciklusa tako pijem. Menstruaciju sam zadnju dobila par dana po prestanku uzimanja tableta. Danas 13-ti dan ciklusa ali i ovih par dana prije se lose osjećam, konstantna napuhanost, mučnina, glavobolja, po licu su mi se pojavili pristići koje nikad nisam imala, po leđima također. Nesanica je prisutna, znojenje pretjerano i primjetila sam pojačanu dlakavost. Da li je moguće da su to nuspojave provere ili je nesto drugo u pitanju. Čak sam prije zadnje menstruacije (dan prije) radila i test trudnoće koji je negativan....

Ivo Balenović, dr. med.

20.04.2018. 21:55

Poštovana, moguće da su to nuspojave tableta. Savjetujem da prekinete sa uzimanjem. Daljnji postupci će ovisiti o stanju kakvo će biti nakon prestanka terapije.