Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Qlaira i spotting


Autor Poruka

Hg18

26.07.2015. 19:20

Postovani doktore,
trenutno konzumiram vec treci blister qlaira kontracepcijskih pilula. Na polovici svakog blistera do sada javilo se spotting krvarenje, no ovog mjeseca pojavilo se i neporedno prije uzimanja obojenih pilula nakon kojih dobijem menstruaciju. Zanima me je li to normalno i radi li se i dalje o spottingu ili mozda o uraniloj menstruaciji. Također u posljednje vrijeme javlja se i povremeni osjecaj zatezanja u predijelu rodnice, poput bolnih kontrakcija. Jesu li to ozbiljnije nuspojave i trebam li se javiti ginekologu kako bih prestala s koristenjem pilula?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

mirela001

27.07.2015. 13:05

Poštovani,
drugi mjesec za redom pijem dabrastone jer imam potting. pijem ih od 16 dana ciklusa, dva puta na dan. zadnji ciklus mi je bio 24.06., 16.07. sam na donjem rublju primjetila krvavu fleku, nakon toga mi je 7 dana bio neki smeđi iscjedak koji se vidio kada sam se obrisala. ciklus sam dobila 23.07., ali je krvarenje trajalo samo jedan dan (dovoljno za jedan uložak, sa ugrušcima), nakon toga mi se od onda svaki dan pojavljuje lagani iscjedak tek toliko da se vidi kada se obrišem. imam jako nadut trbuh koji nikako ne splašnjava (kao prije ciklusa), lagano me probode u donjem dijelu leđa i zadnja dva dana imam dosta vjetrove. dali je to povezano i o čemu bi bila rijeć?
puno hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.07.2015. 18:00

HG 18, pričekajte još koji ciklus. Još uvijek traje privikavanje na pilule.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.07.2015. 18:00

Mirela savjetujem UZV pregled.Mislim da je nadutost povezana s uzimanjem Dabrostona i da menstruaciju tek trebate dobiti,.

mirela001

28.07.2015. 10:15

Puno hvala.

Bila na UZV i vele da je sve u redu. Mislim da neću dobiti sada ciklus, jer me jučer jako uz sve to počela boljeti glava i ramena (toliko da mi se povračalo, a to mi se inače dešava prije ciklusa) ali sam na večer kada sam išla na WC imala jaki iscjedak cervikalne sluzi (kao bjeljanjak koji se kada sam ga primila jako rastezao. Malo mi je zbunjujuče sve to, dali je moguće da mi se peti dan ciklusa, koji skoro da nije i bio već budu plodni dani?

hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.07.2015. 22:10

Nažalost to ne mogu znati. Kažem napravite UZV da se vidi u kojem dijelu ste ciklusa.