Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Radi li se o infekciji ?


Autor Poruka

aliceinwonderland

04.09.2013. 15:50

Zdravo,
Nisam imala spolne odnose, ali me partner zadovoljavao prstima, nakon čega se pojavio bijeli sirasti iscjedak intenzivnijeg mirisa, zapravo više je ličio na grudvice i kao da je bio pomalo "masan" na opip pod prstima. Jutros mi se jednom pojavio malo obilniji pomalo smećkasti rijedak iscjedak. Nije popraćeno nikakvih bolovima niti peckanjem pri mokrenju, ne primjećujem nekakve iritacije ili otečenost.
Inače imam iscjedak čiji izgled otprilike varira tijekom menstrualnog ciklusa, ali nisam primjetila ovakav grudičast. 12-i mi je dan ciklusa.
Radi li se o kakvoj infekciji i postoje li neki prirodni lijekovi za ublažavanje simptoma .. Ispiranje kamilicom i sl. ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.09.2013. 21:55

Radi se o gljivičnoj upali rodnice . Probajte s Canesten vaginalnom kremom kroz par dana.

aliceinwonderland

05.09.2013. 16:25

Može li pomoći Travocort krema ?
Postoji li mogućnost da sam infekciju dobila zbog oslabljenog imuniteta jer sam bila bolesna ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.09.2013. 22:55

Probajte.

AndreaMaani

06.09.2013. 17:20

Poštovani, ukratko situacija je ovakva - imala sam prije mjesec dana upalu mjehura, pila sam antibiotike i stanje se nakratko smirilo, no nakon cca tjedan dana počeli su ponovni problemi. Pritisak u donjem dijelu trbuha, učestalije mokrenje nego inače (cca svako sat i pol, dva), iscjedak je normalan.. Još jedna stvar je bol na početku spolnog odnosa.. Možete li mi reći o čemu se radi? Jučer sam nosila mokraću na analizu, radila i krvnu sliku, sve je u redu, jedino ima više bakterija te su mi zbog toga prepisali Nolicin. Je li to dovoljno ili se može raditi o nečemu drugom i trebam li uraditi još koje testove? Da napomenem, odlazak ginekologu nije moguć prije 20. u ovom mjesecu. Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.09.2013. 18:20

Radi se vjerovatno u mokraćnoj upali. Terapija je zadovoljavajuća.

dina1987

04.03.2015. 10:55

Postovani dr.dan dva poslije odnosa kod kojeg je pukao kondom ali nije bilo ejakulacije pojavila mi se bol pred kraj mokrenja, zatim drugi put tj.u drugom ciklusu odnos je bio sa kondomom ali je spao, i opet mi je nakon dan dva pjavila bol prred kraj mokrenja samo sto je ovaj put bilo malo jace.i da napomenem da su oba odnosa bila cetvrti odnosno treci dan ciklusa? Sta bi moglo biti u pitanju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.03.2015. 21:45

Radi se o uretritisu ili upali u mjehuru. posjetite liječnika obiteljska medicine.

melika_20

12.03.2015. 22:45

Zdravo.
Ovako pojavilo mi se neko ljustenje kože okolo velikih stidnih usana tocno na prilamanju nogu i blagi svrbez i crvenilo, a noc prije sam brijala to podrucje ( oprostite na izrazu) zanima me dali je to neka iritacija infekcija jeli opasno, sto da radim? I da napomenem pila sam antibiotike protiv upale mokracnih kanala, da li je to ima ikakve veze?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.03.2015. 19:10

Mažite vanjsko spolovilo s antimikotskomkremom par puta dnevno nekoliko dana. Npr. Canesten, Rojazol ili Plimcol.

mawa

14.03.2015. 11:35

Poštovani, možda postavljam pitanje na pogrešnom mjestu, al kako nije u funkciji Forum urologija moram da pitam Vas happy.
Osjećam blagi bol u predjelu lijeve strane donjeg dijela ledja, skroz nisko, točnije iznad guze, u predjelu kosti koja se tu nalazi. Često mokrim, al i pijem puno tečnosti oko 6, 7 casa dnevno. Ne boli me kada mokrim. Nemam temperaturu. Radila sam pretrage krvi i urina i izdvojit ću Slijedeće:
Sedimentacije 4, leukociti 5,9 eritrociti 4,92, limfociti 30,1 monociti 23,1
Pregled urina: izgled bistar, boja žuta, pH kiseo, proteini neg, glukoza neg, ketoni neg, bilirubin neg, urobilinogen 1:2, u.leukociti 3-4, epitelno ćelije malo, bakterija malo, sluz nešto.
Želim da napomenem da sam bila nahladjena kada sam vadila nalaz. Nalaze sam vadila jer moram na laparaskopija ciste na lijevom jajniku koja je veličine 2 cm. Operacija mi je zakazana za utorak. Ono sto mene brine jeste bol u donjem dijelu ledja, pa me Interesuje da li se bol može povezati s bolovima u bubrezima, ili se radi o bolu u leđima obzirom da sjedim dosta jer mi je posao uredski.
S postovanjem

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.03.2015. 16:20

Nije vezano uz bubrege. Vjerovatno s vašim poslom prije.