Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ranica na grlicu maternice


Autor Poruka

paula-g

04.03.2011. 20:15

Postovani doktore!Prije para dana sam vam pisala u vezi Trihomonijaze,Posto mi od terapije nije bilo bolje danas sam otisla ponovno kod svoga ginekologa gdje mi je receno da je trihomonijaza izlijecena a da i dalje imam iscjedak zbog ranice na grlicu maternice,E mene sada zanima dali je to moguce i dali je ta ranica opasna,mada on kaze da nemoram imati razloga za brigu ,da to nije nista opasno,dok na forumima citam da je.?Mene sada zanima vase misljenje,dali je doista tako ili da mjenjam ginekologa?Terapija je Albothyl vaginalete,2 kutije-2x1tjedno.HVALA

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.03.2011. 23:42

Poštovana, ako imate ranicu na vratu maternice svakako ju je dobro sanirati. Terapija dana je za to pripadajuća.
Ako Vam je PAPA test uredan , brisevi sterilni i HPV negativan, ne trebate se brinuti za ranicu.

jomomaS

30.06.2013. 07:00

Postovani, nedavno sam bila kod privatnog ginekologa i rekao mi je da imam ranicu na maternici a li PAPA test mi je uredan tako da mi ranicu nije spaljivao. No medjutim, tijekom odnosa sa momkom, osjecam peckanje i krvarim, kao da mi je prvi put. Jel to zbog te ranice? Usput, nisam imala godinu dana odnos sa momkom jer je on bio odsutan. Jel mozda razlog tome mozda to pauziranje od godine dana? Bila bih vrlo zahvalna Vasim skorim odgovorom jer sam jako zabrinuta i nezadovoljna sto se tice odnosa sa momkom. Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.06.2013. 15:00

Poštovana, moguće je da je kontaktno krvarenje uzrokovano ranicom na vratu maternice.
Nije nužno spaljivanje, moguća je i konzervativna terapija vaginaletama npr. Albothylom.