Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ranice koje peckaju i krvare


Autor Poruka

andrejaa

19.03.2012. 00:35

Molim Vas pomozite mi! Već nekoliko mjeseci imam povremene svrbeže i peckanja oko spolnog organa. Pošto sam mislila da su to gljivice mazala sam ih canestenom i plymicolom i simptomi su ubrzo prošli ali nakon skoro svakog spolnog odnosa s dečkom simptomi su se ponovno pojavili. Jučer tokom spolnog odnosa sam primijetila kako imam par ranica "dolje" i da mi ide krv iz njih a i dečku također. Na njegovom sponom organu se javljaju nekakve "pukotine" i on poprimi crvenu boju uz peckanje. Otići ću ginekologu da vidim o kakvoj se spolnoj bolesti radi, ali možete li mi Vi otprilike i po ovim simptomima natuknuti o čemu bi se moglo raditi?
Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.03.2012. 15:40

Poštovana, ako se ne radi o genitalnom herpesu, najvjerovatnije se radi o vulvovaginitisu uzrokovanim gljivicama. Savjetujem korištenje antimikotika. ( U slobodnoj prodaji Canesten 3/Canesten combi ) dakle tri vaginalete i kremom se izvana mažete tri puta na dan 5 dana, kao i partner. Do prolaska simptoma apstinencija od odnosa.
Važna je terapija partnera.

lela21

21.08.2018. 17:15

Postovani, prije 5 dana primjetila sam ranicu izmedu spolovila i noge u predjelu ruba gaca zato sam i mislila da se radi o nadrazaju od gaca. Stavila sam flaster na to zbog peckanja (kad su se gace vukle po tome). No danas sam primjetila da se to sve upalilo i prosirilo cak se i gnoji malo te sam takoder primjetila drugu manju takvu ranicu na drugom mjestu. Imam redovni odnos s deckom 5 godina te redovno posjecujem ginekologa obavljam testove, do sad nije bilo nikakvih problema. Moram napomenuti da decko nema nikakve simptome herpesa ili sl iako imamo spolni odnos bez zastite.
Znaci samo pored spolovila su ranice, na spolovilu nema nist, nemam ni iscjedak, ni bolno mokrenje ni nista sl. Molim Vas za vase misljenje, sto bi to moglo biti
Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

22.08.2018. 10:15

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se radi, ali prema opisanom moguće da je u pitanju folikulitis (upala korijena dlake). Može biti uzrokovan gljivičnom ili bakterijskom upalom. Javite se liječniku, možda će biti potrebna antibiotska mast.

Haru96

29.10.2019. 09:45

Poštovani,
Pojavila mi se ranica malo unutar vagine tj da budem preciznija, ranica je iznad klitorisa na ulazu u vaginu ali malo je uvucena, neki put svrbi i malo krvari. Mazala sam kanesten kremu ali nije bas pomogla pa vas molim za pomoc. Sta uraditi povodom ovoga?
Unapred hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

29.10.2019. 20:00

Poštovana, bez pregleda je teško reći o čemu se radi, no prema navedenom najvjerojatnije se radi o ragadi (prsnuću) rodnice. Savjetujem neutralnu mast koja ima i protuupalno djelovanje - Linola fett. Ukoliko se stanje ne popravi javite se liječniku.