Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Razlozi kašnjenja menstruacije.


Autor Poruka

antonija95

14.03.2012. 16:25

Evo ovako, imala sam sa dečkom spolni odnos sa kondomom, ali to je bilo i prvi dan plodnih dana..
Međutim kada je ejakulirao nije u meni nego van kao i svaki put..
Sada mi kasni menstruacija 2 dana a inače imam ciklus uvijek 28 dana..
Međutm odnos se desio prije nekoliko tjedana..koji bi mogao biti razlog kašnjenju??
Nisam pod nikakvim stresom niti pod pritiskom oko nečeg..
Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.03.2012. 21:15

Poštovana, previše je uzroka kašnjenju menstruacije. Svakako isključite prvo trudnoću kao mogući uzrok. Za ostale uzroke pročitajte naše postove na tu temu.

antonija95

15.03.2012. 01:05

Uvijek nastojimo čim više paziti jer nam neželjna trudnoča nebi dobro došla ali vjerujem da nema razloga za brigu ovaj put happy
Srećom bar su PMS simptomi prisutni kao i svaki mjesec samo čekam menstruaciju happy
Hvala Vam.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.03.2012. 16:00

Molim lijepo.

Evox

06.04.2012. 20:05

Postovani doktore, sa curom imam sljedecu situaciju..prosli mj. imala je gripu i pila neke antibiotike..zadnju menstruaciju je imala 20.2., danas je 6.4. i jos nije dobila..radili smo 3 testa na trudnocu, sva 3 su bila negativna..Ona govori vec 5-6 dana da ima osjecaj kao da ce dobiti al nikako da dodje..Je li moguce da je trudna, i da li mozda ima neku infekciju ili nesto slicno pa joj ovako kasni..? Hvala unaprijed..

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.04.2012. 12:10

Poštovani, ne brinite, ako su tri testa negativna, ne radi se o trudnoći. Kašnjenje menstruacije uzrokovano je vjerovatnom navedenom upalom.

OFF

08.04.2012. 18:35

Poštovani,


Zadnju menstruaciju sam imala 26.02..nakon 3 dana kašnjenja napravila sam test koji je bio negativan..
znam da je test možda rano napravljen.Međutim zadnjih 10-tak dana sam primjetila bijeli grudasti iscjedak nekad jači,nekad slabiji,
Bez svraba,samo vidim da je prisutan.
Mogu li gljivice biti uzrok kašnjenja menstruacije?

hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.04.2012. 22:05

Poštovana, niste prerano napravili test na trudnoću. Ako je test negativan, ne radi se o trudnoći.
Mrvičasti iscjedak rezultat je gljivične infekcije u rodnici kao i upale vanjskog spolovila. Nije uzrok kašnjenja menstruacije.

OFF

09.04.2012. 13:05

Poštovani,
hvala na brzom odgovoru.

Kažete da nije rano napravljen test,iako se možda može raditi o kasnoj ovulaciji?
Naime,ja sam rodila prije 6 mjeseci i još uvijek dojim,menstruacije mi ni prije poroda nisu bile redovne,tj.bilo je mjeseci kad bi one dosle na vrijeme,
a bilo je i mjeseci kad bi došle 35-40,45 dan a nekad i dulje.Prvu menstruaciju nakon ovog drugog po redu poroda,dobila sam odmah nakon mjesec i pol dana,od tada je jedna menstruacija bila na vrijeme možda a sve druge su kasnile,neke par dana neke i više..Ovaj mjesec imam razloga brinuti se dali je nova trudnoća u pitanju pošto smo imali 2-3 nezaštićena odnosa,mislim da je jedan bio neposredno po završetku menstruacije,jedan iza 20-tog dana ciklusa i jedan kad je sljedeća menstruacija već trebala nastupiti,da se radi o redovitim i točnim menstruacijama vjerujem da nebi imala razloga za brigu,ali ovako mislim da imam?
Svakako cu ponovno napraviti test a i otići do ginekologa,a što se tiče gljivica od jučer,tj.prekjučer ih ne primjećujem,jel moguće da su se same povukle?

hvala.

23.04.2012. 14:55

Poštovani,imam jedno pitanje,
cura i ja imamo spolne odnose vec 2,5godine (90% bez zastite i nikad nije bilo nikakvih problema),
situacija je sljedeća,
prošli mjesec cura je dobila menstruaciju 5 dana ranije , 19.3. i bila je u početku slabije nego inače , zatim jedan dan normalno i onda opet slabije (5 dana je trajala) ,
ovaj mjesec još uvijek nije dobila menstruaciju , napravili smo test HCG na trudnoću 20.4 i bio je negativan .
Što se tiče simptoma trudnoće , nema ništa (povraćanje,mučnina,često mokrenje,vrtoglavice...) znači sve je normalno (nije bila bolesna niti je pila ljekove)
Što bi mogao biti uzrok ne dobivanja menstruacije , postoji li mogućnost da je trudna iako je test bio negativan?
Također je li moguće da će kasniti sad određeno vrijeme zato jer je prošli mjesec dobila par dana ranije ?
Nakon koliko vremena trudnoće bi test bio pozitivan?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.04.2012. 22:35

Poštovani, svakako se ne radi o trudnoći ako je test negativan. Ako se test ispravno napravi u vrijeme očekivane menstruacije, rezultat je vjerodostojan.
Razlozi kašnjenju su uglavnom posljedica izostanka ovulacije, PCOS, stres, gubitak kilograma, naglo debljanje, cista,endometrioza itd.
Svakako ako ne dobije menstruaciju kroz nekoliko dana neka se javi na ginekološki pregled.

tejka:D

23.04.2012. 22:40

pozdrav!
molim Vas pomazite,na mukama sam!
dakle,da krenem,mjesecnica mi kasni vec oko 2 tjedna.trebala sam je dobiti oko 10.,no nje i dalje nema. bojim se trudnoce no od silne brige pretrazila
sam cijeli net pa vidim da je za njeno kasnjenje jos hrpa razloga. prije oko mj dana pila sam tablete(Encian,za pomoc pri mrsavljenju),a evo sad kroz zadnja dva-tri tjedna,dakle u istom periodu kad mi je i mjesecnica trebala doci dva put sam putovala iz dalmacije u slavoniju i nazad,sto bi moglo dovesti dakle i do promjene klime.
takoder sto se tice stresa i tu bi mogla uvrstiti mozda eto uzrujavanje zbog ispita koji je takoder bio u tom periodu. ali mene brine to sto eto spavam sa deckom,inace uvijek se zastitimo,kondomom s tim da on nikad ne ejakulira u meni. dan,dva prije nego li sam trebala dobiti krenuli smo bez zastite,no to je trajalo 0,5-1min jer smo bili u strahu oboje,al ipak mene najvise brine da nije mozda nekim slucajem to bilo presudno. i da,da napomenem..slicno mi se dogodilo i prije nekih godinu dana,mjesecnica mi je cijeli mjesec propustila,i kad sam otisla kod ginekologa stigla je u sred pregleda. :/ happy dajte neku rijec podrske,hvala!happy nadam se da nije velika mogucnost trudnoce!

23.04.2012. 23:15

Hvala Vam na odgovoru,

Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.04.2012. 17:40

Poštovana Tejka, naveli ste i sami razloge kašnjenja, od promjena klime, mjesta boravka, mršavljenja, stresa.
Ako ste oboje sigurni da nije došlo do ejakulacije onda ne vidim razloga za zabrinutost.

tejka:D

24.04.2012. 18:25

Hvala Vam na odgovoru. A znam da nemam puno razloga za brigu al citala sam davno da uvijek i prije ejakulacije moze doci do izlaska nekih tekucina te i spermija kroz njih ,no nikad nisam bila sigurna u tu tvrdnju al eto to me zabrinulo. U svakom slucaju hvala jos jednom!happy

verter

02.05.2012. 21:25

zdravo
djevojci mi kasni od 18 aprila mjesecnica, sexualni odnos smo imali 1 marta nakon cega je ona dobila redovnu mjesecnicu 18 marta.zanima me da li je moguce da je trudna jer nismo korisli kondom po prvi put, mada sam ja ejakulirao van nje.citam citavo vrijeme da je moguce da zbog stresa kasni, ja i ona smo prekinuli prije neke 2 sedmice jer smo morali, njeni roditelji itd...da li je moguce da to utice na nju i koliko je dana normalno da mjesecnica kasni zbog stresa?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.05.2012. 15:20

Poštovani, svakako da se može raditi o trudnoći. Svakako treba napraviti test na trudnoću.

nomad

22.09.2012. 15:05

Poštovani
Ovako, prijateljici kasni menstruacija oko 3-4 dana (nije imala spolni odnos ovaj mjesec) zanima me koji su razlozi kasnjenja?? i koliko je dana normalno da kasni??

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.09.2012. 12:35

Poštovana, normalno menstuacija ne kasni.
Kad zakasni može se raditi anivulaciji, stresu, pcos-u, cisti na jajniku, hormonskom disbalansu, naglom debljanju, mršavljenju itd. dakle ima mnogo uzroka.

Dijana88

15.10.2012. 13:05

Postovani,
Vec skoro 4 mj mi je izostala menga. sve je bilo uredu dok nisam dozivjela veliki emocionalni sok, majka je dobila karcinom. na zadnjem pregledu kod ginekologa nije utvrdjen nikakav fizicki poremecaj endometrija, jajnika niti gljivicna infekcija. isto ovo je prvo kasnjenje, uvijek su ciklusi bili redoviti od 28-32 dana, normalan pms, nekada obilne nekada malo manje. u sustini sve je bilo normalno do travnja 2012 god..
zaista ne znam sto ciniti, nemam hormonalni disbalans, jos uvijek nisam seksualno aktivna, ali me zanima sto bi u mom slucaju mogao biti problem
unaprijed hvala