Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Razlozi kašnjenja menstruacije.


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.10.2012. 18:20

Poštovana, emocionalni šok je uzrokovao amenoreju.
Savjetujem da se javite ginekologu da vam se da gestagena terapija da se izazove krvarenje.

miaaa07

16.10.2012. 13:50

Postovani,
kasni mi menstruacija vec 19 dana.. Inace je uvijek bila skoro redovita (dan dva kasnila), ali zadnja dva mjeseca mi dosta kasni..
Radila sam 3 testa za trudnocu (zadnji u subotu i isravno sam ga napravila) i bila su sva tri negativna.. Na pregled sam se narucila tek iduci tjedan, ali ja sam svejedno zabrinuta. Nisam imala nikakav stres zadnja dva mjeseca.. Jeli postoji ikoja mogucnost da sam trudna ili mi mozda zbog promjene klime mi kasni? Unaprijed zahvaljujem happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.10.2012. 21:00

Nikako niste trudna. Otiđite svakako na pregled. Promjena klime svakako može biti uzrok, ciste, pcos itd.

u brizi

16.10.2012. 22:50

Poštovani,

18 mi je godina i prije otprilike mjesec dana imala sam prvi spolni odnos! Par dana nakon toga sam otišla kog ginekologa i napravila papa test koji mi je pokazao CIN I .
Mjesečnica mi kasni 5-6 dana i polako se već brinem i dosta sam pod stresom, nekoliko puta se desilo bez kondoma, ali dečko nikada nije ejakulirao u mene.
Da li imam razloga za brigu oko trudnoće, može li uzrok kašnjenja biti taj CIN I, briga i stres oko kašnjenja ili možda ima kakve veze što je to prva mjesečnica nakon spolnog odnosa? I možete mi molim Vas točnije pojasniti CIN I, nisam upućena ni malo.

Nadam se brzom odgovoru..

malamia

17.10.2012. 10:30

Postovani,spolni odnos sam imala 2 dana prije menstruacije.Doslo je do rizicnog prekinutog snosaja,menstruaciju sam dobila na vrijeme ali me zanima dali postoji mogucnost da sam trudna?

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.10.2012. 17:20

Poštovana, u brizi
Ne znam da li vam menstruacija kasni od stresa, ali pošto kasni svakako napravite test na trudnoću.
Menstruacija svakako ne kasni zato što imate CIN 1 na PAPA testu. To jedno s drugim nema nikakve veze.
CIN(cervikalna intraepitelna neoplazija) blagog stupnja, je citološka dijagnoza. Laički govoreći, vama na razumljiv način znači da stanice koje se ljušte s vrata maternice su blago promjenjene,blago atipične i abnormalne su za razliku od normalnih.
Uzrok je neki put upala, HPV virus, a neki put ne postoji znan razlog.
Savjet je da odnose svakako imate sa zaštitom, te da poradite na imunološkom odgovoru, te da ponovite PAPA test za 4 mjeseca.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.10.2012. 17:20

Poštovana, ne postoji, pa imali ste menstruaciju na vrijeme.

Jasminka44

24.10.2012. 00:20

Poštovani,imala sam spolni odnos sa dečkom,menstruacija mi kasni već dva tjedna.Inače skoro svaki spolni odnos na početku nismo stavili kondom,no kasnije uvijek ejakulira u kondom...i tako već 4 mjeseca...i uvijek bi dobila menstruaciju kasnije(inače mi nije redovna,prošli put mi je kasnila tjedan dana). Bavim se sportom,ali jedem jednoličnu hranu,i ne jedem redovito.Također sam vrlo zabrinuta,i moglo bi se reći da sam pod stresom.Grudi me bole,kao kada trebam dobit menstruaciju,i trbuh malo isto tako,no nikako da dobijem...Je li moguće da sam trudna?

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.10.2012. 09:55

Poštovana jasminka, mislim da se ne radi o trudnoći. Isključite nedoumice testom.

hitnoo

26.10.2012. 15:35

Poštovani !
Molila bi Vas da mi hitno odgovorite na pitanje !
kasni mi menstruacija 2 dana,imam spolne odnose sa dečkom i koristimo kondom. jednom prilikom nismo,možda par minuta,al nije ejakulirao u mene. napravila sam danas test i bio je negativan. jesam li ga napravila prerano? postoji mogučnost da sam trudna? :/ molim Vas odgovorite

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.10.2012. 00:10

Test je negativan, ne radi se o trudnoći nikako.
Niste ga prerano napravili.

hitnoo

27.10.2012. 12:55

Hvala vam puno !

tinaa1990

28.10.2012. 03:50

Poštovani, iskreno bih Vas molila za stručno mišljenje.
S dečkom sam oduvijek prakticirala sigurne odnose, međutim u zadnje vrijeme mi je prezervativ počeo smetati, pa smo ja i dečko odnos započinjali bez kondoma 2-3 min pa zatim stavili kondom, ali ni u kojem slučaju dečko nije ejakulirao u mene.
Ciklus mi traje 28 dana, s tim da mi je zadnja menstruacija započela 30.9 a s dečkom sam taj polu-zaštićeni odnos imala 20. dan te 27. dan ciklusa s napomenom da ni u kom slučaju nije došlo do ejakulacije . Menstruaciju sam očekivala danas, al mi se samo u jutarnjim satima pojavio krvavi iscjedak koji je prestao popodne. Imala sam simptome pms-a ali ništa od menstruacije.
U zadnje vrijeme sam imala problema sa točkastim krvarenjem te bijelim pranjem i pojačanim iscjetkom i bolom u jajnicima te sam čak sinoć malo krvarila nakon odnosa
Postoji li šansa trudnoće? Da napravim test?
Ako nije riječ o trudnoći možete mi molim Vas reći koji mogu biti razlozi krvarenja pred menstruaciju te ovih simptoma?
Da napomenem da sam naručena na ultrazvuk te posjetu ginekologu, ali već pomalo ne spavam od brige
Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.10.2012. 13:00

Poštovana, nikako se ne radi o trudnoći. Pričekajte menstruaciju ta koji dan.

elle-L

30.10.2012. 20:40

Poštovani dr. Šakoronja,

moj problem je sljedeći: otkad sam prestala uzimati kontracepcijske tablete menstruacijski ciklusi su mi različitih duljina (od 32 do 43, koliko je bio posljednji) tako da ne mogu točno odrediti plodne dane. Partner i ja koristimo kondome u kombinaciji s prekinutim snošajem. Prošli vikend (20.10.) smo imali prekinuti snošaj bez kondoma. Napravila sam test jučer ujutro i pokazao se negativnim. Napravila sam i krvni test koji pokazuje rezultat 0.1 (nisam još vidjela nalaz, dečko ga je podignuo danas). Na temelju onoga što sam dosad pročitala u Vašim odgovorima zaključujem da bih vjerojatno mogla isključiti trudnoću. Ono na što sada sumnjam da bi moglo možda biti uzrok kašnjenju menstruacije je jedna mala izraslina na unutarnjem dijelu vagine koja podsjeća na prištić. Znalo mi se i prije dogoditi da primijetim tako nešto (vrlo rijetko, doduše), ali nikad mi u životu nije menstruacija toliko kasnila (niti izostala), a i takav "prištić" se s vremenom povukao. Idem redovito na godišnje ginekološke preglede i posljednji je bio u ožujku ove godine. Sve je bilo uredno. Naručila sam se za pregled kod ginekologa, ali dok čekam, voljela bih otprilike znati s čime mogu računati. Molila bih Vas, eto, ako ste u mogućnosti na temelju mog opisa, da mi kažete svoje mišljenje. Primijetila sam da na ovome forumu odgovori stižu prilično brzo pa sam se zato i odlučila pisati. Hvala unaprijed.

elle-L

30.10.2012. 20:55

..ispričavam se, zaboravila sam napomenuti da mi je danas 53. dan ciklusa...

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.10.2012. 10:30

Poštovana, ta izraslina u rodnici koju spominjete nikako nije uzrok kašnjenju menstruacije.
Uzrok dakako nije ni trudnoća. Pretpostavljam da bi se možda moglo raditi o pcos, cisti na jajniku, endometriozi, ostalim uzrocima anovulacija.
Svakako sugeriram pregled i uzv.

elle-L

31.10.2012. 15:15

Zahvaljujem na odgovoru. Dodajem samo da sam sada naknadno primijetila i da sam krivo napisala da je ona izraslina na unutarnjem dijelu vagine...zapravo je na unutarnjem dijelu stidnih usana..

karol1979

31.10.2012. 20:55

pozdrav od karol79
moje pitanje je imala sam spontani sa 6 tj. vanmaterično samo se očistilo iako sam bila pod ljčničkim nadzorom u bolnici 1.10.krvarila sam 6 dana ciklu mi traje 25-28 dana,znači trebala sam dobiti mjesečnicu ali je nema imam mučnine ,češće mokrim i smeta mi odredjena hrana radila sam test clearbluo i pojavio se slabi plus jel to znači da sam trudna bazalna tempm 37,2.molim da mi odgovorite .hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.10.2012. 23:15

Poštovana elle ne mijenja stvar. Moj odgovor i dalje je isti.