Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rosanelle


Autor Poruka

Ajna123

14.06.2018. 00:50

Pozdrav,
Van države sam trenutno i ne mogu nikako doći do svoje ginekologice, pa Vas uljudno molim za pomoć.
Imam 20 godina i koristim kontracpecijske tablete zbog povišenih hormona.
Do prije 2 mj koristila sam Diane, nakon što sam popila posljednju Diane tabletu i napravila pauzu od 7 dana ( sedmog dana bi uvijek započela sa novima) počela sam piti Rosanelle. Kako je bila nedjelja, počela sam od prve nedjelje i išla do kraja ružičastih, onda sam shvatila da ako počinjem piti placebo da bi trebala dobiti menstruaciju tjedan dana ranije, zatim sam se onda vratila na onaj početak odnosno na tablete od pon-sub koje su bile zanemarene budući da sam krenula od nedjelje.
Nakon što sam s njima završila, počela sam piti placebo i na kraju svega toga zafalila mi je jedna tableta ( a popila sam sve). I sad nakon sto sam krenula s drugim mj korištenjem nove kutijice ponavljaju mi se isti problemi.
Moje je pitanje sljedeće; može li se preskočiti ta jedna nedjelja koja uvijek zafali na kraju mjeseca, pa početi sa novom kutijicom od ponedjeljka i da ide sve normalno svojim tokom?
I koje su posljedice ako se to napravi?
Ako budem imala spolne odnose, hoće li opasnost biti samo taj prvi tjedan budući da se preskače tableta iz prvog tjedna? A ako nastavim ovako piti kako ih do sada pijem jel postoji mogućnost da nešto nije kako treba?

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

14.06.2018. 12:45

Poštovana, sve aktivne tablete imaju isti sastav tako da nije bitno koji se dan uzimaju. Važno je da se se svakodnevno uzimaju u redoslijedu 21 aktivna + 7 placeb tableta.