Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Slaba menstuacija nakon pilule posle


Autor Poruka

Kat2808

04.09.2017. 11:55

Postovanje,imam jednu nedoumicu.Imala sam sex pre cetiri nedelje i posle toga sam uzela pilulu za dan posle.Nakon osam dana sam uradila kucni test jer je moj ciklus bio jako spor i ne previše obilan.Test je bio negativan.Pre par dana sam opet imala sex malo sa kondomom malo bez,i sada imam krvavi iscedak na donjem vesu,pored toga pocele su i grudi da me bole.Kolika je mogućnost da sam u stvari trudna,i ako jesam da li je moguće od prvog puta ili sada?hvala unapred

Ivo Balenović, dr. med.

04.09.2017. 18:00

Poštovana, test na trudnoću najpouzdaniji je oko 7 dana po izostanku menstruacije, iako je velika sigurnost već u vrijeme izostanka. Budući da ste popili tabletu za dan poslije nakon prethodnog odnosa mogućnost trudnoće je mala. Mogućnost trudnoće nakon zadnjeg odnosa postoji, ali prerano je da bi već sada osjetili simptome.

Kat2808

04.09.2017. 20:55

Ja sam osam dana posle prvog puta uradila test(rani test koji pokazuje I nedelju od zaceca)ali je bio negativan.Zatim sam dobila menstruaciju ali ne obilnu mada je dugo trajala,I sada par dana posle drugog puta imam krvavi iscedak normalnog mirisa.

Ivo Balenović, dr. med.

05.09.2017. 13:10

Poštovana, vjerojatno se radi o disfunkcijskom krvarenju zbog hormonske neravnoteže. Savjetujem pregled i po potrebi hormonski status.