Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smećkasti iscjedak i kanjenje menstruacije


Autor Poruka

bube-ogo

12.01.2012. 16:35

Poštovani,
imam jedno pitanje.. Ovako, menstrualni ciklus mi je počeo 6.12.2011 i nakon toga sam imala spolni odnos. Problem je u tome da sam prošli tjedan mislila da sam dobila stvari, međutim to je bio tamno crveni ili smećkasti iscjedak koji je trajao jedan dan. S obzirom da menstruaciju još nisam dobila zanima me dali je u pitanju kakva upala, infekcija ili je iječ o trudnoći? Menstrualni ciklus mi je unatrag god i pola redovit tj uvijek sam do sad dobivala 6-og u mjesecu. hvala na odgovoru.

Pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.01.2012. 01:45

Poštovana, za početka napravite test na trudnoću. Ako je negativan pričekajte još koji dan da dođe menstruacija.

Savanah_5

13.01.2012. 21:05

Poštovani,
zadnja mjesečnica bila je 18.11., a ciklusi su mi neredoviti (28-40 dana, uglavnom 30+). Prvog i zadnjeg dana mjesečnice, 18.11. i 23.11., dečko i ja imali smo odnose i on je ejakulirao u mene. Ti dani su neplodni prema izračunu. Nakon toga svaki put imali smo odnose sa kondomom jer sam liječila gardnerellu. No mjesečnice još uvijek nema. Pretpostavljam da je krivac stres jer mi je u 12. mj. umro prijatelj, imala ispite na faxu, liječila gardnerellu.... Oko 17.-20.12. imala sam blijedo smeđi iscjedak, dnevni uložak gotovo mi nije ni trebao, bio je jako svijetao i oskudan. Tada, a ni kasnije nisam imala nikakve bolove u donjem dijelu trbuha. To nebi moglo biti implantacijsko krvarenje koliko znam. Prije 2 dana sam bila kod svoje ginekologice, na ultrazvuku se ništa ne vidi, u maternici nema ničega i rekla je da joj izgleda da bih uskoro trebala dobiti mjesečnicu. Predložila mi je da vadim betu ili barem napravim test na trudnoću jer zbog straha od igle ne mogu, a kasnije sam doma shvatila da je mislila na vanmateričnu trudnoću, osobito zbog tog iscjetka i jer na uzv ništa ne vidi?? Ja nikakvih simptoma trudnoće nemam, iako pretpostavljam da se ne moraju nužno javiti. Na dodir me dosta bole grudi i bradavice, nadam se da je to znak da ću uskoro dobiti. Sada sam se podosta prestrašila te vanmaterične trudnoće, no nadam se da nije, s obzirom da je doktorica rekla da joj izgleda da bih trebala dobiti i da u maternici nema ničega, nezaštićeni odnos je bio u neplodnim danima, a i bila sam pod stresom. Molim Vas oprostite na predugom pitanju, no koje je Vaše mišljenje?? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.01.2012. 21:55

Poštovana , pod broj jedan; metoda izračuna plodnih dana kod Vas ne vrijedi. Ciklus Vam je neredovit i oscilira više od pet dana godišnje. Dakle ubuduće preskoćite izračun plodnih dana.
Zatim svakako napravite test na trudnoću ili beta HCG. Slažem se sa mišljenjem Vaše doktorice.
Razgovarajte s njom o boljoj metodi kontracepcije od ove vaše "nesigurne "metode.

Savanah_5

13.01.2012. 23:55

Hvala Vam na odgovoru, svakako ću napraviti test i pripaziti na zaštitu, no neznam kako da vadim krv kada ne mogu iglu vidjeti, gotovo u nesvjest padam od straha, a već sam pričala o pilulama s doktoricom. Kolika je mogućnost da sam trudna, po Vama?? Trebalo bi se onda raditi jedino o vanmateričnoj trudnoći.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.01.2012. 15:35

Poštovana, ako ne možete vaditi krv, napravite test na trudnoću. Ako je i vanmaternična trudnoća i tada će biti pozitivan.

bube-ogo

18.01.2012. 21:50

Poštovani! Imam još jedno pitanje... Napravila sam test i trudna sam... Sad me zanima, pošto sam već nekoliko puta imala glavobolje jel mogu popiti lekadol(to sam i prije pila) ili nešto drugo a da ne škodi djetetu? naručena sam ginekologu ali me zanima kako si mogu pomoći dok se ne savjetujem s njim? i do kad mogu imati spolne odnose s mužem?
Hvala Vam još jednom od srca

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.01.2012. 17:05

Poštovana, savjetujem Lupocet. Odnose možete imati tijekom cijele trudnoće, uz pretpostavku da je sve uredno.

bube-ogo

18.02.2012. 13:55

Poštovani....

U prvom sam tromjesječju i imam problema kod spolnog odnosa... Ne osjećam se ugodno i imam osjećaj da je u meni sve nekako "tijesno" i znam osjetiti bol. Ona nije jaka ali nije ni ugodna... Zanima me dali je to zato što se ja ne mogu opustiti ili je to čisto vezano za trudnoću i širenje maternice, odnosno zbog prisutnosti plodne vode? Moj suprug ima razumjevanja ali meni nije ugodno... Jel se čovjek na to navikne ili nešto nije u redu? hvala...

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.02.2012. 20:50

Poštovana, mislim da se prije ne možete opustiti, jer ste trudna. Uvijek postoji strah da se djetetu nešto ne dogodi.
S ovim drugim stvarima nema previše veze bolnost kod odnosa.
Treba svakako isključiti upalu u ginekološkom sustavru kao mogući uzrok bolnih odnosa.

ivana36533

19.02.2012. 22:30

Poštovani
imam 21 god. menstrucije su mi redovite, ponekad uz malo bolova prvi dan kad dobijem, spolne odnose imam sa stalnim dečkom. Problem je sto me ponekad jako zaboli kod spolnog odosa u podrucju jajnika, a zadnji put me zaboljelo u podrucju desnog jajnika i pojavila se svjetlo crvena krv,a drugi dan se pojavio snećkasti iscjedak. Nisam sigurna dali da to povezujem s menstruacijom jer dan prije mi je završila ili je u pitanju nekakva infekcija ili nedaj bože nešto opasnije...

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.02.2012. 11:00

Poštovana, prema iznesenom mislim da se radi o menstruaciji, tj.prilikom odnosa došlo je još malo do odljuštenja endometrija stoga je bilo i malo svježe krvi. Ne brinite.

ribica77

27.02.2014. 19:45

Poštovani, ovaj mjesec mi je mjesecnica došla na vrijeme, ali nije uobičajena. Inače imam obilne i vrlo bolne mjesečnice, a ovaj mjesec je gusta, tamna sa crno-smedom sluzi, imala sam spolni odnos 2 puta, sa kondomom ali prekinuti snosaj, tj. izvan mene, tako da bi isključila mogućnost trudnoce.
Počela sam prije mjesec dana uzimati vitamine za kožu, kosu i nokte od Solgara na biljnog bazi pa dali je moguće da je to razlog cudne mjesecnice.
Napravila sam papa test u 10 mjesecu 2013 i bio je uredan. Molim vas ako mi možete reći o čemu se radi, Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.02.2014. 22:10

Ako je došla na vrijeme vjerovatno se radi o menstruaciji.
Moglo bi se raditi o cisti, upali, endometriozi. Odavde zaista ne znam. Previše se stanja manifestira sličim smetnjama.

maarraa

10.03.2014. 18:40

Poštovani,zadnju menstruaciju sam imala 4.2.,zadnje pola godine mi dolazi redovito,prije 6 dana sam trebala dobiti ali nisam,te zadnjih 5 dana mi je smeđkasti iscjedak popračen s malo krvi,trebam nositi uložak i jakog je mirisa.spolni odnos s zaštitom sam imala tjedan dana prije nego što sam trebala dobiti.jutros sam napravila test i bio je negativan.prošli mjesec sam pila neke tablete za želudac,jeli moguće da je to nuspojave zbog tableta,ili???

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.03.2014. 21:30

Nije nuspojava tableta. Možda upala, cista, pcos. Odavde ne mogu znati.