Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smede krvarenje


Autor Poruka

Nancy32

30.06.2016. 15:50

Postovani doktore,
Imam 32 godine i rodila sam prije skoro 6 godina. Do sada sam imala manje-vise redovite cikluse u trajanju izmedu 28-35 dana. 15.5. sam imala zadnju normalnu mjesecnicu. 23DC (06.06.) pojavio mi se iscjedak sa blagom sukrvicom (prvi dan je bio iscjedak sa kao nekom crvenom zilicom) i trajao 2 dana a nakon toga sam primjetila samo nakon obavljanja nuzde na papiru roskasti trag i tako par dana, do 10.06., kada mi je dosla mjesecnica u trajanju od 3 dana i samo sam blago krvarila, kao da je razrjedena krv, nije bilo nikakvih ugrusaka ni jakog,normalnog krvarenja kao obicno. Napravila sam test i bio je negativan. Nakon ta 3 dana mjesecnice,imala sam smedkasti iscjedak par dana, pa par dana je prestao i prosli tjedan se opet ponovio. Iscjedak je bio kao i inace tokom ciklusa (isti miris i kolicina, samo nije proziran/bijel, nego smede boje, kao zaostala krv nakon mjesecnice)-mjenjala sam 3 dnevna ulozaka tokom dana, svega par kapljica i trag na toaletnom papiru. I sada sam ponovno prije 4 dana dobila istu mjesecnicu, jako malo krvi i opet ista stvar, kao da je razrjedena krv (18 dana nakon prosle tzv.mjesecnice), trajala je do jucer i danas mi je ponovno isti smedi iscjedak. Kontaktirala sam ginekologa pocetkom tjedna i uputio me je da napravim test za trudnocu krajem tjedna, pa da se cujemo, napravila sam ga maloprije i ponovno je negativan. Primjetila sam u ovih zadnjih 3 tjedna odkad mi se sve poremetilo, da kad dizem neke teze predmete me sjece u donjem dijelu trbuha. Isto tako, u tom periodu, bila sam pod stresom, dijete mi je bilo bolesno, renovirali smo stan, tako da sam i fizicki puno vise radila i dizala teze predmete, namjestaj, pa neznam ni sama dali je i to utjecalo na cijelu situaciju. U svakom slucaju, sutra zovem ginekologa,ali bih Vas molila ako mi mozete pomoci,savjetovati o cemu se radi, s obzirom na navedeni iscjedak.Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.07.2016. 02:05

Prema opisanom moglo bi se kod vas raditi o polipu u ginekološkom sustavu bilo na vratu maternice ili endometriju, možda cista na jajniku ili endometrioza.
Na te stvari sumnjam. No svakako savjetujem pregled i UZV.

Nancy32

01.07.2016. 16:20

Hvala Vam doktore. Kontakirala sam ginekologa i nazalost, zbog godisnjeg me moze primiti tek krajem kolovoza, tako da namjeravam slijedeci tjedan privatno kod ginekologa, nadam se da se do tada ne moze nista zakomplicirati.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.07.2016. 01:30

Neće, ne brinitie.

Nur22

02.07.2016. 14:20

Postovani,
Da ne otvaram novu temu nadam se da nije problem da ovdje postavim pitanje slicne tematike. Imam 22 godine i redovne odnose. Zadnju menstruaciju sam imala 13. juna u trajanju od sedam dana (uredno). 27. juna nakon nesto grubljeg odnosa primijetila sam smedjkast iscjedak pri pranju koji je potom i prestao. Sutradan navecer (nisam imala odnos) sam imala isti iscjedak uz malo krvi i prestao je i nakon toga nista. Odnose nisam imala do danas, i odmah nakon odnosa pojavilo se blago krvarenje i prestalo. Naravno posjeticu ginekologa ali potreban mi je savjet.. Sta moze biti u pitanju? Hvala Vam.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.07.2016. 21:05

Vjerovatno periovulacijsko krvarenje. Ne treba ništa poduzeti za sada, jer će nestati.