Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeđi iscjedak i kontracepcijl


Autor Poruka

Jana_pp

28.09.2016. 20:05

Pozdrav,
Koristim kontracepciju Logest vec 2,5 god. Sve je do sada bilo u redu, no u ovom ciklusu, 2 tj. od prvog dana menstruacije pojavio mi se smeđi iscjedak. U ponedjeljak je bilo, utorak nista i sada opet (srijeda). Bas sam prosli tjedan obavila uzv pregled (samo uzv kod dr u bolnici, moja dr. ne obavlja uzv), sve je bilo u redu. Nalazi krvi zbog koristenja kontracepcije takodjer uredni. Cekam rezultate pape. Drugih tegoba nema.
Zanima me da li je normalno imati takav iscjedak uz koristenje pilula? Jer koristim ih 2,5 god. i do sada nije bilo u ovom vremenskom razmaku od menstruacije.
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.09.2016. 10:30

Nije normalan ali je uobičajan. Radi se o probojnom spoting krvarenju uz niskodozažne pilule. Nastavite dalje s uzimanjemi ne osvrčite se na to.

Jana_pp

22.10.2016. 09:45

Pozdrav,
Nadovezujem se na prethodno pitanje. Da li je normalno i ako se događa već na trećoj menstruaciji? Napominjem, prije mjesec dana obavila sam uzv, vadjenje krvi, papa bez poziva. Nalazi uredni. (Osim sto imam povisen secer, ali to nema veze s tim). Zato pitam Vas, pitala sam i svoju dr, kaze nema veze za to, ali mislila sam tada da je iznimka. Sad me strah da to postaje pravilo..
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.10.2016. 17:05

Nije normalno ali je uobičajno. Tražite ginekologa druge pilule.

sanidica

23.10.2016. 20:05

Postovani, planiram da pocnem da pijem pilule diane 35 koje sam i pre bila zbog problema sa aknama. Znam nacin uzimanja istih, medjutim u poslednjih godinu dana menstruaciju dobijam tako sto mi privh nekoliko dana a nekada i samo jedan bude braon iscedak a onda krv normalno sutradan krene kao prava menstruacija,. Kod doktora sam isla i rekla mi je da je sve u redu i da je to normalno, Pa me sada zanima, posto trebam da pocnem sa pilulama prvog dana menstruacije, da li da uzmem prvu pilulu cim vidim taj braonkasti sekret ili kada mi krene prava obilnija krv?
Hvala na odgovoru , pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.10.2016. 18:40

Počnite s uzimanjem s prvim danom menstruacije. Dakle sa prvim danom svježeg krvarenja.