Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smedji iscjedak?


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.11.2011. 12:00

Poštovana, ako menstruacija dolazi na vrijeme i jednakog je intenziteta ne vjerujem da ste trudni.
Menstruacija u trudnoći kako ste naveli u prva tri mjeseca se ne događa, već se radi o krvarenju u ranoj trudnoći koje nije menstrualno. Dakle ne sliči menstruaciji, nepravilno, ne dolazi kad i menstruacija. Dakle nadam se da smo se razumjeli.

EDISA1985

25.11.2011. 10:50

OVAKO IMAM JEDNO PITANJE,,,NAIME VEĆ
TREĆI JJESEC ZAREDOM IMAM IZMEĐU MJESEČNICE DO MEJSEČNICE KRVARENJA SLABO BUDE ALI GA IMA,,,I SVJETLO CRVENE JE BOJE ILI PAK SMEĐE..POJAVLJUJE SE SVAKI PUT KAD OBAVLJAM MALU NUŽDU,,,POKAZUJE SE NA TOALETNOM I NA GAĆICAMA,,NIJE OBILNO ALI JE VIDLJIVO TE KROZ CIJELI MJESEC MORAM NOSITI OBAVEZNO ULOŽKE...MOLIM POMOĆĆĆĆ..
OD ČEGA JE TO,,I JOŠ JEDNA STVAR VEĆ 4 MJESECA POKUŠAVAM OSTATI TRUDNa ali neide,,,,TJ,,OD KAD SMO POČELI POKUŠAVATI POJAVLJUJE SE TAJ ISCJEDAK

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.11.2011. 22:05

Poštovana, teško mi je reći koji je uzrok iscjetka kod Vas ovako bez pregleda.
Od laceracija rodnice, kontaktnog krvarenja iz ranice na vratu maternice, od upale vrata maternice i rodnice, zatim polipa, mioma, cista, hormonskih poremećaja.
Svakako se javite na ginekološki pregled i UZV.

Monroe

26.11.2011. 15:55

Poštovani,

u srpnju nisam dobila mjesečnicu, nego tek sredinom 8.mj. krvarenje od jednog dana. Napravila sam test na trudnoću u labaratoriju, bio je negativan. Krajem 8.mj. dobila sam mjesečnicu, a prije toga doktor mi je propisao Cilest koji do tada nisam pila, samo kako bi izregulirala ciklus. Krvarenje nije stalo, trajalo je 10 dana i bilo jednako jako. Kada se smanjila, iscjedak nije bio normalan, već stalno smeđi, tj. sukrvica. Doktor mi je prekinu uzimanje Cilest i dao Dufaston. Tako sam od sredine 9.mj. pila Dufaston 8 dana. Krvarenje nije stalo. Te se pojavilo opet jače krajem 9.mj. nakon toga mi je doktor propisao Estrofeme. I poslao u drugu Polikliniku na pregled i ultrazvuk, te dobivanje drugog mišljenje. Naime, moj ginekolog je mislio da mi se krvarenje stalno javlja jer je ultrazvukom vidio cistu Ovula na Botty, koja po njegovom mišljenu pritišće stijenku te se krvarenje stalno ponavlja. Druga dva dokrtora u Poliklinici, nakon obavljenog pregleda i ultrazvuka rekli su da sam potpuno zdrava, te da se ciste ne smiju nikakvim zahvatom odstranjivat jer moraju tamo biti. Te da nisam smjela uzimati toliko hormona putem tableta. A i sam Cilest mi je prekinut nako 12 dana uzimanja, pa sam krenula Dufaston i na kraju Estrofeme.

Pregled u Poliklinici je bio početkom 10.mj. Mjesečnicu nisam dobila u listopadu, već sada krajem studenog mi se pojavio opet iscjedak, tj. sukrvica kao početak mjesečnice. Bilo je i malo krvi, ali onda opet ništa, to traje već 5 dana, sada dalje opet samo kao da je kraj mjesečnice.

Molim Vas, da mi kažete Vaše mišljenje. Da li se trebam zabrinjavat da je nešto veće ili samo hormonski poremećaj? i da li da uzmem kontracepcijske tablete kada dobijem mjesečnicu ?

Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.11.2011. 18:10

Poštovana, napisali ste mi opsežan post, no nažalost da ste mi barem napisali nalaz zadnjeg ultrazvuka.
Ovula Nabothi svakako nije uzrok sukrvice.
Svakako bi bilo dobro napraviti spolne hormone i hormone štitnjače tijekom menstruacije.
Svakako kao uzrok krvarenja mogu biti i navedeni monofazni kontraceptivi.
Ako krenete sa uzimanjem kontraceptiva, svakako ne one koje ste uzimali već trifazični preparat.

Monroe

26.11.2011. 21:40

Puno hvala na odgovoru. Nažalost nemam kod sebe nalaze ultrazvuka. Rekli su mi da su jajnici i maternica u redu, da sam zdrava.
Samo sam htjela čuti mišljenje da li je moguć uzrok svega toga Ovula Nabothi.
Imam 21 godinu, studentica sam, pa su doktori u Poliklinici naveli glavni razlog stres, koji ne moram ni osjetit ali tijelo tako reagira.

Monroe

04.12.2011. 17:25

Poštovani doktore,

imam sada kod sebe nalaz ultrazvuka u vezi prethodno objašnjene situacije. Što mi možete reći na osnovu toga?

TV UZV: uterus AP=30mm, FC=52mm, endometrij 3,4mm, conum prazan. U stražnjoj stijenci cerviksa O. Nabothii ∅ 15mm. D.o. 33x21mm. L.o. 25x26mm.

Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.12.2011. 22:25

Poštovana, UZV nalaz Vam je sasvim uredan. Ne brinite.

malazbunjena

10.12.2011. 12:50

poštovani,naime zadnju menstruaciju sam imala 11.11 bila je jako bolna i obilna..i evo več tri dana mi se pojavljuje smeđi iscjedak,a trebala bi sada dobiti ovih dana..dali bi se trebala zabrinuti ili što?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.12.2011. 17:30

Poštovana, mislim da trebate menstruaciju dobiti svaki čas.

mala miki

12.12.2011. 22:25

Poštovani imam jedan problem.Naime,imala sam menstruaciju prije nekih 2 i pol tjedna. Prije par dana primjetila sam smeđi iscjedak (obilnije ) koji je trajao sve do jučer.Tada sam primjetila malo krvi na ulošku i tako do kraja dana,ali ne onako uobičajeno kao kada imam normalnu menstruaciju.Danas tokom cijelog dana nema ništa. Menstruacije su mi inače neredovite,spolno sam aktivna i koristim metodu prekinutog snošaja. Jako sam zabrinuta. Inače nisam ni imala neke simptome kao kada trebam dobiti,npr. bolove u stomaku i sl. Želim isključiti mogućnost trudnoće,stoga me zanima vaše mišljenje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.12.2011. 16:40

Poštovana, mislim da niste trudna a menstruaciju ćete dobiti kroz nekoliko dana.
Radi se vjerovatno u manjku progesterona u drugom dijelu ciklusa te se zbog toga pojavilo neuredno krvarenje.

marina04

14.12.2011. 18:55

Poštovani,

već 3 mjeseca pokušavam ostati trudna i ovaj mjesec mi je menstruacija napokon izostala, ali kasni tek 4 dana!!!! Pravila sam 2 testa koji su mi pokazali negativno, ali sam se testirala i pomoću LH trakica koje su mi pokazale pozitivno tj. 2 crtice u prozorčiću što mi je ujedno dalo i malu nadu! Danas mi se pojavio smećkasti iscjedak na gaćicama koji mi je dao još jednu nadu pa Vas molim da mi objesnite da li bi to moglo značiti da sam trudna???? Inače mi se to nije događalo. Prije 2 tjedna sam bila kod ginekologa na pregledu i radila papa test koji mi je sasvim uredan....znači nema nikakvih upala,gljivica i slično....napominjem da mi menga inače ne kasni, ciklus obično traje od 26 - 28 dana!!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.12.2011. 00:15

Poštovana, niste trudna. Dva testa su dovoljna. Uzrok izostanka menstruacije je neki drugi.

malazbunjena

16.12.2011. 10:40

Poštovani,imala sam onaj iscjedak 3 dana i dobila menstruaciju koja mi je trajala 5 dana,a inače mi traje 7 danaa..jeli to uredu?imam spolne odnose,koristim onaj prekinuti snošaj.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.12.2011. 01:30

Poštovana, u redu je. Niste trudna.

dance20

18.12.2011. 20:15

Poštovani,

Zanima me samo odgovor na jedno pitanje, zadnja menstruacija bila je 29.11. i trajala je do 05.12. te mi se danas prvi puta pojavio smeđi iscjedak koji traje cijeli dan, a ne znam oće li tako biti i sutra i ovih dana. a menstruacija mi tek treba doći krajem 12tog mj. a imala sam nakon menstruacije nezaštičene spolne odnose, ali uvijek pazimo ja i partner tako da nebi trebalo biti problema,ali kako čitam po internetu,bojim se da to nije implantacijsko krvarenje usađivanja ploda,a opet nemoguće kad smo pazili,ali se svejedno bojim, i kako mi psiha radi osjećam kao da mi je muka i da sam nervozna, te imam žgaravicu. postoji li mogućnost da sam trudna, ili se možda radi o znaku ovulacije, preovulacije,imam policisticne jajnike, i bila sam kod ginekologa nedavno, i bilo je sve ok. molim vas da mi odgovorite.
hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.12.2011. 22:00

Poštovana, trudnoću bih isključio, a vjerujem da se radi o neurednom disfunkcijskom krvarenju uzrokovano policističnim jajnicima.
Ako imate policistične jajnike, ne znam zašto ne uzimate terapiju za iste.

dance20

19.12.2011. 21:15

Poštovani,

Hvala Vam puno na odgovoru, a što se tiče terapije za policistične jajnike, ne uzimam terapiju, jer ne znam je li potrebna, s obzirom da to uvijek izađe sa menstruacijom.
Hvala Vam još jednom,ako mi možete preporičiti kakva bi terapija bila najbolja za to, bila bih vam zahvalna.
Lijepi pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.12.2011. 10:40

Poštovana, ništa ne "izađe " s menstruacijom. Policistični jajnici uvijek postoje i trajni su problem. Predlažem da se javite svom ginekologu,koji će Vam napraviti spolne hormone i odrediti terapiju. Najčešće se za terapiju rabe kontraceptivne pilule.