Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smedji iscjedak


Autor Poruka

agicka

11.10.2012. 16:25

Imam problem s menstruacijama posljednju sam imala 11.8. koja je dosla prije na 5 il 6 dana (navodim otisla sam na more mozda zbog toga) i onda poslije kada je trebala da se dogodi druga nije je bilo a u medjuvremenu pojavio se smedji iscjedak zabrinuta sto kasni menstruacija uradim test koji je negativan odlucim otici ginekologu po tom pitanju ispricam sve da mi da uradim nalaze krvi i mokarace pogleda na ultra zvuk kaze da ne vidi na ultra zvuku nista sto se tice trudnoce kada su nalazi bili gotovi sve je bilo ok osim bakterija u mokraci....... Navodim taj dan mi nije bio pun mokracni mjehur i poslala me da napunim mjehur i to sam uradila i opet mi nije nista vidjela na uzv poslala me na urino kulture i sad cekam nalaz ja bi trebala dobiti 2 menstruaciju a jos je nema šojavi mi se opet nekad smedji iscjedak ja opet uradim test za trudnocu i opet negativan ev cekam nalaze pa moram opet ginekologu da li moze pomoc do tad

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.10.2012. 17:20

Poštovana, nikako se ne radi o trudnoći.
Radi se o anovulacijskom ciklusu i oligomenoreji.
Ne znam zašto vam nije ordinirana terapija, da se izazove menstruacija.
Sumnjam na PCOS.

Ema30

18.12.2012. 23:25

Postovani,
Imam 30 godina i "skoro redovan" menstrualni ciklus, dakle skoro uvijek sa kasnjenjem od 2 do cak 7-8 dana kasnjenja. Menstruacija mi traje ( 5 - 6) dana i jako je obilna. Nemam redovan polni odnos vec duze vrijeme. Zadnji put sam dobila 09.11, a 15.12 mi se pojavio tamni smedji iscjedak koji je postepeno prelazio i u crveni iscjedak. Danas je 18.12 i jos nijesam dobila menstruaciju, a iscjedak se opet pojavio. Cak nemam simptome da cu da dobijem.
Zanima me zasto se pojavio taj isjedak i zasto mi kasni menstruacija, a nemam odnose kao sto rekoh vec duze vrijeme.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.12.2012. 15:55

Poštovana, može biti cista, endometrioza, pcos.
Savjetujem pregled i uzv.

Amela85

28.02.2013. 16:00

Pozdrav :

E ja bih samo postavila pitanje naime radi se o isto tako smedjem iscjedku koji se pojavio i kasnila mi je menustracija takodje 39 dan je dosla tako da sada pomalo krvucka tako da se izrazim al pretezno kada da izvinite dole stavim prst nema nista , a u slucaju da gurnem onda ostane na prstu krvi koja bas nije jaka crvena boja u zadnje vreme mi kasni stalno menustracija pa bi volila da mi odgovorite sta je u pitanju ?Hvala unapred

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.02.2013. 22:35

Poštovana možda se radi o cisti, pcosu s obzirom na intenzitet krvarenja i oligomenoreju.
Posjetite ginekologa i napravite uzv.

Amela85

01.03.2013. 16:10

Pozdrav molim za pomoc :

17 mi je godina ciklusi mi nisu redovni,desavalo mi se da izostane menustracija.
Zadnja menustracija mi je bila 16.01.2013 godine, da bi mi se 15.02.2013 ,pojavio
smedji iscjedak na ulozku i od tada nisam na ulozku primjetila nista do 24.02.2013
kada sam vidjela krv i mislila sam da sam dobila menustaciju.Menustarcije su
mi prilicno obilne,ali sada nije tako.Od tog 24-tog vidjam po neku kap krvi i smedji iscjedak.
Bolova nemam,osim prilikom defekacije imam bolove(grèeve).A simptome kao sto su povracanje,mucnina,
vrtoglavica,umor,ucestalo mokrenje nemam.Kada stavim prst u vaginu na njemu se nalazi krv.
Prilikom palpacije na abdomen vidi se
da je jako tvrd.Ne znam,sta da mislim?Strah me je menustracije u trudnoci ili imlatacijskog
krvarenja pa mi recite da li je to moguce?Moram napomenuti da sam u ovom periodu imala veliki stres!

Unaprjed zahvaljujem!

Mozetel mi sad pojasniti ove razloge molim vas ...

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.03.2013. 21:05

Odgovorio sam vam.

jellennaa

13.03.2013. 19:15

Postovani
imam 19 godina. Zadnju menstruaciju sam imala 1.03 a spolni odnos sa partnerom 10.03...Koristilo smo zastitu(kondom), ali ne sve vrijeme! Poslije nekog vremena je skinuo kondom i spavali smo oko 20 min. bez njega.Nije svrsio u meni. Za vrijeme odnosa mi je vagina bila jako suva i imala sam veoma bolan odnos, pa sam po zavrsetku odnosa, nakon mokrenja primijetila malo rozkastog iscjedka na papiru. Pretpostavljam da je to posljedica suve vagine tokom odnosa, te je zbog toga doslo do povrede i pojavio se takav iscjedak... Ili sam u krivu? Medjutim, sutradan navecer me bolio stomak kao pred menstrualni ciklus (a nije mu vrijeme, jer me je prosao prije 6 dana) nakon cega se pojavilo i blago krvarenje, ali je krvarenje ubrzo prestalo. Stomak me i dalje u boli u predjelu jajnika, a danas sam imala nekakav smedji iscjedak propracen nekim sitnim komadicima, koji lice na ostatke materice kao za vrijeme menstruacije. Da li je to izgled neke upale? Jer ne vjerujem da je to implantacijsko krvarenje. Veoma zahvalna Jelena happy Pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.03.2013. 23:30

Iscjedak je posljedica grubog odnosa i povrede rodnice.Ne radi se o nikakvom implantacijskom krvarenju.

jasna12345

21.03.2013. 09:50

Poštovani, zadnju menstruaciju sam imala 1.3 Većinom mi je redovita i dolazi svakih 31. dan. 11.3 sam osjetila bol u jajnicima i imala sam crvenkasti iscjedak. Pretpostavljam da je ovulacija iako mi se čini prerano. To je prošlo nakon jednog dana. 15.3 sam imala odnos s partnerom,u jednom slučaju smo koristili kondom,a u drugom nismo ali samo dvije,tri minute. Nije svršio niti jednom u mene s kondomom,niti bez njega. Jučer 20.3 mi se pojavio smeđi iscjedak,bez ostalih simptoma. Inače sam imala par upala povezanih s iscjetkom za koje mi je ginekolog davao vaginalete. Puno sam puta išla na pregled ali ni jednom mi nije urađen ultrazvuk,ne znam zašto. Zanima me dali se trebam brinuti,jer sam čitala i to se povezuje s trudnoćom,ne vjerujem da se nešto moglo dogoditi za tih dvije minute? I trebam li ginekologa posjetiti odmah ili pričekati par dana jer možda prođe? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.03.2013. 10:35

Dakako da se ne radi o trudnoći. Svakako savjetujem UZV pregled.

jasna12345

22.03.2013. 17:50

Postovani, obavila sam pregled i ultrazvuk kod ginekologa,rekao je da je ultrazvuk uredan,a sto se tice iscjetka da koristim samo linex vaginalete i da bi trebao proci. Moze li se dogoditi da zbog poremecaja ph rodnice dode do takvog iscjetka,mislila sam da cu dobiti nesto za upalu. Sto preporucujete da koristim nakon linexa za ravnotezu ph rodnice?Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.03.2013. 20:20

Probajte sa vagisanom.

Mjesecarka

12.06.2013. 16:10

Poštovani,

Imam 27 godina i muž i ja smo se nedavno prestali čuvati i želimo dijete.
Inače imam cikluse u rasponu od 26-30 dana. U zadnjih par godina prije mjesečnice mi se pojavi smeđi iscjedak, nekada dva dana prije a u ovom sada ciklusu je to čak sedam dana prije očekivane mjesečnice. Nakon toga mjesečnica nastupi normalno i traje 4-5 dana.
Kada sam doktorici spomenula smeđi iscjedak rekla je da sam malo premlada za njega ali da ne moram brinuti.
Prije par mjeseci sam bila na ginekološkom pregledu gdje mi je rečeno nakon UZ pregleda da je sve OK.
Inače imam ranicu na grliću i česte infekcije koje doktorica uvijek tretira vaginaletama. Nije mi preporučila nikakav dodatni tretman.

Da li se trebam brinuti zbog iscjetka i da li nešto od gore navedenog može utjecati na mogućnost začeća. Trebam li provjeriti hormone ili možda tražiti drugo mišljenje.

Hvala velika.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.06.2013. 22:20

Poštovana, treba isključiti da iscjedak nije znak anovulacijskog ciklusa, ili loše funkcije žutog tijela.
Ako ste bili na pregledu i UZV-u mislim da ne trebate brinuti.

Mjesecarka

14.06.2013. 15:00

Poštovani,

Kako bih mogla prepoznati anovulacijski ciklus ili lošu funkciju žutog tijela?

Zadnjih mjeseci pratim kada mi je ovulacija, i sve se lijepo poklapa...oko 14 dana nakon zadnje mjesečnice imam probadanja u jednom od jajnika, prozirni iscjedak koji je svaki dan drugačije prozirnosti i rastezljivosti, kao i količine i kada ovulacija završi on ili nestane ili postane gust...tako da otprilike znam kada mi je ovulacija i dva tjedna nakon toga uglavnom dobijem mjesečnicu, a prije mjesečnice 2-5 dana imam smeđi iscjedak - pojava u zadnje dvije godine.
U ovom ciklusu bih trebala bih dobiti 17.6. (28 dana nakon zadnje mjesečnice) a 10.5. mi je počeo smeđi iscjedak, koji je danas već ružičast.
Mogu li imati sve simptome ovulacije a da ciklus bude anovulacijski. Šta je posljedica loše funkcije žutog tijela, kako se liječi i koje pretrage moram uraditi kako bi to utvrdila?

Puno pitanja, a ovo je sve zato što bih voljela što prije zatrudniti i zato što sam počela misliti da nešto nije u redu mada pokušavamo par mjeseci.
Uradit ću sutra test da isključim implatacijsko krvarenje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.06.2013. 22:15

Napravite test na trudnoću. Izvadite progesteron 21. dan ciklusa, jer on ukazuje na funkciju žutog tijela.
Prema svemu opisanom mislim da ovulirate.

Snuppy94

14.06.2013. 22:20

Postovani. Imam 19 godina i redovite menstrualne cikluse. Razmak izmedu ciklusa bude od 21-35 dana, a menstruacija mi traje 5-7 dana. Dosta cesto kada dobijem menstruaciju imam jake bolove koji nekada znaju biti popraceni mucninom. Jedan jedini put u zivotu mi je izostala menstruacija. Posljednju menstruaciju sam imala 6.svibnja. Prije par dana osjetila sam laganu bol koju i inace osjetim pred menstruacijom medutim dogodilo mi se nesto cudno. Naime na ulosku vidim nekakav smedi iscjedak, a kada odem na wc i obrisem se vidim tragove krvi. Ovakvo nesto mi se do sada jos nikada nije dogodilo jer uvijek imam dosta obilno krvarenje narocito prvih 3 dana tako da sam dosta zabrinuta pa vas molim za pomoc i brzi odgovor. Moram i napomenuti da sam pod stresom zadnjih otprilike tjedan dana zbog ispita na faksu tako da mozda i to moze biti razlog zbog kojeg mi se ovo dogada. Spolne odnose nisam imala i takoder ne konzumiram kontracepciju. Molim vas za pomoc. Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.06.2013. 22:35

Ne brinite. Ti je vjerovatno samo naznaka menstruacije koja treba uskoro nastupiti.