Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Spala maternica


Autor Poruka

SuzAna21

06.02.2016. 11:15

Halo, dobar dan. Molim Vas za odgovor. Imam 25 godina. Imala sam dva prirodna poroda i dva abortusa. Jaku upalu jajnika koja je hronicna.. Posle toga nisam isla ginekologu. Prije neki dan imala sam malo grublji sex sa muzem i odjednom sam osjetila kao da mi je nesto spalo i pocelo je da zapinje u toku sexa. Od tada nista nije isto. Imam vjetrove, krcanje po stomaku stalno, osjecaj zapinjaja tokom odnosa, suva mi je vagina(ali to je mozda iz straha od boli!?) Cesto imam stolicu i cim osjetim potrebu hitno se moram stvoriti na WC solji jer ne mogu da trpim. Sto se tice mokrenja sve je normalno kao i ranije. Sad vec kad lezim na ledjima mogu napipati unutra na nekih 2 cm od ulaza u vaginu tu neku ispupcinu, tj mogu i ispod gurnuti prst i iznad... Toliko me je strah a sad trenutno ne mogu otici doktoru. Sve se to desavalo uz tupu bol, i osjecaj kao da ce mi nesto ispasti. Molim Vas recite mi sta bi moglo biti?? Da li mi je materica spala i kakva je operacija u tom slucaju?? Unaprijed zahvalna i nadam se brzom odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.02.2016. 17:35

To što pipate može biti mjehur ili pipate vrat maternice. Svakako se javite ginekologu u dogledno vrijeme. Sugeriram Kegelove vježbe.