Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Spontani pobacaj


Autor Poruka

magdalena98711

08.03.2014. 21:40

Postovanje.Ovako imam 26 god iza sebe imam jednu urednu trudnocu i dva spontana jedam missed u 9 tj i jedan spontani u 7 tj to je bilo prosle godine doktor mi je rekao da je u pitanjju genetika i da se nece ponavljati .Nakon 6 mjeseci od zadnjeg spontanog ostala sam trudna omah su poceli problemi smedji iscjedak kontrakcije moj doktor mi je to objasnio da mi maternica odbacuje plod jer ga vidi kao strano tjelo i da moram strogo mirovati piti duphaston inormabele sad sam 18 tj i beba se razvija sad za sad sve uredu i jos mirujem Mene zanima zasto dolazi do toga koji su najcesci razlozi da maternica odbacuje plod radila sam briseve sve negativno i koje bi jos nalaze trbela uradit i dali bi trebao moj muz da radi il je to samo do mene Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.03.2014. 22:30

Krvna slika, urinokultura, kks, crp, trebalo je napraviti testove na trombofiliju, 3d uzv zbog ev. sumnje na anomaliju maternice itd.

Bebica84

03.01.2016. 12:25

Poštovani,
Prije par dana imala sam spontani pobačaj u 20 nedjelji, uzrok je triploidija. Ovo mi je bio treci spontani, raniji su bili do 8 nedjelje, nakon drugog mi je ustanovljena trombofilija. U ovoj trudnoci sam koristila heparin. U genetskom savjetovalistu nam je rečeno da uradimo kariograme, ali u tek februaru. Ono sto mene zanima je koliko su losi kariogrami povezani sa triploidijom, i da li možemo imati zdravo dijete ukoliko dobijemo lose nalaze kariograma? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.01.2016. 20:15

Što se tiče kariograma postoje razni defekti kromosoma, uz delecije, dislokacije, tri i poliploidije.
Sve ovisi o nalazu kariograma vašeg i partnera. Prvo napravite nalaz pa mi se potom javite. Unaprijed vam ne mogu ništa reći.

margita_7

25.07.2016. 14:05

Postovani,
imala sam missed ab prije 3 mjeseca. Sad radim pretrage na koje me uputio ginekolog, ali mozete li mi reci kakve pretrage preporucujete da napravi partner? Radi se o prvom missed ab tako da neznam da li ima potrebe odmah da partner ide na pretrage ali ako postoji nesto da naoravimo prije druge trudnoce voljeli bi znati. Hvala na odgovoru! Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.07.2016. 21:35

Partner ne treba nikakve pretrage za sada raditi.