Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


spontani pobacaj


Autor Poruka

vanja

25.07.2003. 20:00

Cetiri godine suprug i ja smo pokusavali na razne nacine doci do trudnoce. Imam pcos sindrom i bezuspjesno smo pokusavali sve od stimulirannih ovulacija, do inseminacije koju smo trebali obaviti u 5 mjesecu. U medjuvremenu sam ostala "nenadano" spontano trudna. Trudnoca od prvog momenta je bila rizicna jer sam prokrvarila u 6 tjednu. Uz terapiju i mirovanje dobila sam hematom i u 8.5 tjednu ginekolog nije vidio vise otkucaje srca bebe i dijagnoza je bila zadrzani pobacaj.Kiretaza mi je izvrsena. Interesuje me ima li veze sa hematomom koristenje tableta endometril u 2 tjednu - na uzv nije bilo trudnoce i ginekolog mi je prepisao tablete zbog izostanka ciklusa.

prof. dr. Josip Djelmiš

06.09.2003. 17:04

Poštovana Vanja,
Endometril je gestagen, slične lijekove ste uzimali i kada Vam je dijagnosticirana trudnoća, pa se ne bi mogao optužiti za spontani pobačaj.

Ga02

04.05.2016. 11:40

Postovani, u 8.tjednu beba nije imala otkucaje srca i zavrsila sam na kiretazi..Dobila sam sljedeci nalaz: Primljen je obilan materijal koji se sastoji od decidue i decidulano promijenjenog endometrija cije zlijezde pokazuju Arias Stella fenomen te od posteljicnog tkiva cije su korijalne resice centrovilozno vaskualizirane, hidropski degenerirane strome prozete Hoffbauerovim stanicama i oblozene na povrsini dvorednim trofoblastom, zakljucak Residua placentae, mozete li mi pojasniti nalaz molim Vas? Upucena sam na pretrage za stitnjacu i trombofiliju..Hvala Vam

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.05.2016. 22:30

Nalaz je uredan s obzirom na kiretažu i patohistološka je dijagnoza te ne govori o uzroku zbog čega je došlo do pobačaja. Najčešće su uzroci ranih spontanih pobačaja kromosomske greške kod fetusa.

Ga02

05.05.2016. 11:35

Hvala Vam na odgovoru..

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.05.2016. 21:45

Molim.

aaa1

19.02.2017. 12:00

Poštovani,
Imala sam spolni odnos bez zastite koristeci prekinuti snosaj. Grudi su mi prije 5 dana nabubrile kao da cu dobiti menstruaciju ali ju jos ne trebam dobiti jer sam ju imala prije 18 dana. Jucer navecer sam imala opisala bio kao nekakav grc u doljnem dijelu stomaka i bol je udarala od iza na bubrege. Jaka bol je trajala nekih pola sata i odjednom popustila i nastabila blaza bol ali i dalje prisitna u donjem dijelu stomaka i iza na bubrezima. Zanima me dali je to mogao biti spontani pobacaj? Jel kasno da sada napravim test?

Ivo Balenović, dr. med.

19.02.2017. 20:50

Poštovana,
ukoliko ste zadnju menstruaciju imali prije 18 dana nikako se ne može raditi o spontanom pobačaju. Simptomi spontanog pobačaja su bol i obilnije krvarenje nakon perioda amenoreje (izostanka menstruacije). Prema simptomima koje ste opisali moguće je da se radi o upali mokraćmih puteva ili bubrežnim kamencima stoga bi bilo dobro da napravite urinokulturu i eventualno pregled urologa