Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Što kada pukne kondom


Autor Poruka

rory1231

06.03.2015. 15:45

Poštovani,
predzadnju mjesečnicu imala sam 13.01., odmah nakon završetka dobila sam upalu pluća te bila bolesna. Sljedeća je kasnila - došla je 24.02. te trajala do 28.02./ 01.3.
Pretpostavljam da je kasnila zbog antibiotika s obzirom na to da nisam imala spolni odnos.
Dečko i ja uvijek koristimo kondom kao zaštitu od trudnoće, međutim 4.3. se je dogodilo to da je kondom puknuo. sigurni smo da je sex bez kondoma tj.s puknutim kondomom trajao minutu ili manje, ali nikako ne više jer smo prije toga provjerili i sve je bilo u redu tako da to bez kondoma nije dugo trajalo... moj dečko nije ejakulirao uopće.
Moje pitanje je ... imam li razloga za brigu?
Mislila sam popiti pililu za jutro nakon,ali prema nekoj logici nisam imala plodne dane i dečko nije ejakulirao pa se nisam htjela trovati bespotrebno, ali ipak pitam se jesam li dobro postupila.
Možete li mi reći vaše mišljenje - mogu li zaista ostati trudna ili mogu biti mirna?

Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.03.2015. 01:40

Nije bilo ejakulacije i ne treba pilula za dan poslije.

mitar

30.05.2016. 22:10

Poštovani, izvinjavam se na smetnji, djevojka i ja smo imali odnos i kondom je pukao i kad sam ejakulirao i izvadio vidjeli smo da je kondom pukao, nešto spematozoida je bilo u kondomu nešto je na može se reći površini njenog organa što je pokupila i saprala dobro, vjerovatno je nešto i ostalo u njoj, problem je što ona ne želi tablete a brinemo za trudnoću jer smo veoma mladi, to se desilo 29.5. a menstr inače dobija 12.-14. u mjesecu, inače u 80% slučajeva koristimo zaštitu kada ne koristimo izuzetno smo oprezni, htio sam vas pitati da li postoji neka alternativna metoda da probamo ukloniti moguću trudnoću umjesto tih tableta, i kakve su šanse za trudnoću? Možda malo neozbiljno ali meni je palo na pamet možda da izazove prehladu ovih dana možda to može utjecati da ne dodje do trudnoće na neki način, šta mislite o tome ili o nekim drugim alternativama? Hvala na odg

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.05.2016. 20:05

Šansa za trudnoćom svakako postoji i imali ste djelomičnu ejakulaciju u rodnici. Savjetujem pilulu za dan poslije. Alternativne metode ne poznam niti se njima bavim a niti me ne zanimaju.