Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Što se događa s mojim organizmom?


Autor Poruka

Tonkovic4

09.04.2015. 15:10

Poštovani;
zbunjena sam skroz. Imam 26 godina i dvoje djece. Menstruacije su mi uvijek bile redovite ( 28. dan ) bez ikakvih odskakanja ili posebnih simptoma. Pila sam Logest dosta dugo ( otprilike1-2, s malim povremenim prekidima) do 10. mjeseca. Isto tako unazad godinu dana borila sam se s gljivičnim infekcijama...nisam ih se nikako mogla riješit,a kad bi ih nekom kurom vaginaleta i djelomično suzbila uvijek je ostajala gušća sluz,i nakon nekoliko dana pojavile bi se opet.Papa test u redu i sve drugo u redu. Uglavnom to sam riješila tako da sam prestala uzimati pilule i promijenila prehranu. Nakon pilula prvi ciklus mi se poremetio,menstr. je kasnila 3 dana, ali onda opet došla nakon 28 dana,pa nakon 30 dana, i sad je već dva mjeseca 30 dana. Zadnje sam imala 28. 2 pa 28.3 i ta je trajala 3 dana (inače su mi oko 4 dana i nisu pretjerano jake). No, jučer, 8.4 pojavio mi se iznenada smeđi iscjedak( to bi bio 12. dan ciklusa). Nisam ga ni osjetila , vidjela sam mrlje na gaćicama (normalan miris ništa drugačije). Kroz noć ništa, kroz dan mi ostaju mrlje ( slabe,gotovo ništa) na gaćicama , a na toaletnom pap. ga ima dosta (kao dan-dva prije menstr i osjećam ga dok hodam,sjedim,kao da ću dobit menstr.kroz koji dan.) . Ne znam što bi to bilo,nemam nikakve bolove,možda pokoji grč u trbuhu. Imam redovite spolne odnose, koristimo prekinuti snošaj i prezervative.Zbunjena sam jer dobro poznajem svoje tijelo i nikad me ništa nije moglo iznenaditi,a sad se svako toliko događaju neke promjene ( pa kasni,pa se ciklus produžio,a da ne spominjem konstantne gljivice i sad još taj iscjedak). Što se događa ? Zbog čega se pojavio iscjedak,je li to normalno, koji mu je razlog?Trudnoća (kako je mogu potvrditi tako rano), upala neka?
Puno hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.04.2015. 21:50

Vjerovatno se radi o perovulacijskom krvarenju. Ne trebate se brinuti.

Tonkovic4

10.04.2015. 13:30

Hvala na brzom odgovoru.
Možete mi samo još molim Vas reći koliko bi to krvarenje trebalo trajati? Čitala sam o tome i često se podaci ne podudaraju. Ja krvarim već 2. dan,a čitala sam da to traje par sati do 1 dan...Trebam li se javiti ginekologu ako krvarenje ostane do 13.-14.4.,odnosno do kraja ovulacije i dalje? Po ostalim postovima shvatila sam da krvarenje zapravo pokazuje da je do ovulacije došlo i da je sve u redu,,odnosno, ne bude li začeća normalno bih trebala dobiti mjesečnicu.Hoće li se to nastavljati sa svakim sljedećim ciklusom ili se to jednostavno iznenada dogodi pa se ne mora više uopće ponavljati? Ne ukazuje na nikakav problemčić niti ne treba to liječiti (to sam isto čitala)?
Puno Vam hvala, oprostite što gnjavim happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.04.2015. 12:00

Ne trebate ništa poduzimati. Pratite situaciju. U idućim ciklusima neće se vjerovatno ponavljati.

Tonkovic4

27.04.2015. 00:00

postovani;
evo mene opet vezano uz isti problem. moje krvarenje iz prijasnjih postova se produzilo na 9 dana .telefonski sam se cula sa svojim ginekologom koji me je hitno narucio napraviti test na trudnocu kod njega. to bi bio 9.dan krvarenja,odnosno 6 dana od ovulacije. Test na urin je bio negativan,na pregled me nije primio (test sam radila kod sestre).pitala bih vas,zbog cega je radio test,odnosno jel je uopce bilo moguce prepoznati trudnocu na taj nacin tako rano?to bi bili oko 1-2 tj
stara trudnoca??
krvariti sam prestala,a iscjedak su smjestili u neobjasnjivo,potaknuto vremenom i znojenjem (?) i rekli neka se dalje ne brinem i ako ce mi menzis kasnit malo da je to u redu s obzirom na to krvarenje...uglavnom,kasni mi menstrucija dva dana... sto sad,jel to zbilja ok,ili da sad napravim test doma? do trudnoce u vremenu nakon krvarenja do sad nije moglo doci,jedino ako je sto od prije nedetektirano...
hvala vam unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.04.2015. 18:10

Napravite premda mislim da se ne radi o trudnoći.

Tonkovic4

30.04.2015. 11:15

Pozdrav doktore!
4 dana nakon izostanka menstruacije napravila sam test. Bio je negativan (isto kao i kod ginekologa) ali medutim danas,5.dan od izostanka jos uvijek nema nista.Cak nisam sigurna osjecam li ista od PMS znakova... mislim da ih nema,mozda lagano probadanje u grudima. Cak sam primjetila prije 3-4 dana sluzavi iscjedak..kao npr. Kod plodnih dana... O cemu bi se tu moglo raditi?Trebam li otici negdje na pregled ginekologu (moj me nece primiti sada ) ili da jednostavno cekam sljedecu menstruaciju? Malo su mi nejasne sve te pojave,samo bi voljela da mi se pojasne,kako ,zasto. Uglavnom,u mjesecu travnju nisam imala mjesecnicu uopce.
Puno hvala

Tonkovic4

30.04.2015. 18:15

I zaboravila sam pitati je li kasnjenje mozda povezano s iscjedkom u sredini ciklusa,odnosno kasni li zbog ovulacijskog krvarenja? Kakvi su to "ciklusi bez ovulacije" i?Citala sam o tome i nisam ih bas shvatila u potpunosti.je li moguce da je to krvarenje u sredini bilo "u ulozi menstruacije" ... pa da je novi ciklus poceo i sad su dosli plodni dani (proslo je tocno 2 tj od tog cudnog krvarenja).Grudi me bole,nisu natecene,plave ni tvrde,malo mozda povecane i i dalje mekane,al mrvicu bolnije.
Hvala Vam puno na strpljenju i odgovorima.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.04.2015. 21:40

Ne radi se o trudnoći. O uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima.