Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


suha vagina


Autor Poruka

Irena

03.05.2002. 00:00

Poštovana,
da li bi mogli navesti neku od neutralnih krema koja ili naziv gela bez aditiva koja se koristi u slučaju suhe vagine?! I da li imaju kakav utjecaj na anuliranje djelovanja kondoma? Može li se koristiti Delfen krema uz Cileste, tj. da li postoje neke nuspojave vezano uz koristenje tih dvaju proizvoda?
I kolika je sigurnost zaštite od neželjene trudnoće upotrebom Delfen kreme?
Hvala unaprijed!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

03.05.2002. 10:31

Poštovana,
Savjetovala bih primjenu kreme (npr Delfen) koja će ublažiti Vaše tegobe vezane uz suhoću rodnice. Ova krema ima pouzdanost u zaštiti od neželjene trudnoće koja se kreće između 70 i 85%, ovisno o tome primjenjuje li se uz nju neko dopunsko kontracepcijsko sredstvo, određivanje plodnih dana i sl. Ona nipošto ne anulira učinak kondoma, već se može primjenjivati usporedno s ovim mehaničkim kontracepcijskim sredstvom. Nus pojave na ovu kremu izuzetno su rijetke i ne morate ih očekivati.

tajcy

04.03.2008. 09:20

Iimam želju za odnosom, ali jednostavno on ne može prodrijeti unutra jer je vagina previše suha. Pokušavala sam i mastrubacijom kako bi poboljšala svoje stanje te vidjela koje mjesto će izazvati uzbuđenje i vlažnost, ali ne vrijedi. Ja i moj partner smo maksimalno frustrirani zbog toga i ne znamo što uraditi. ..to se sve češce događa..možete mi reci zašto? unaprijed hvala

Miro Šimun Alebić, dr. med.

05.03.2008. 15:00

Poštovana,
najčešći uzroci te pojave su endokrinološke ili psihološke naravi. Ako pretpostavimo uredan hormonalni status za sada bioh preporučio neku od krema s lubrikantnim djelovanjem (npr. Gynaicol gel) da bi promtno smanjili razinu frustracija koja je često, pa i Vašem slučaju, vezana uz ovaj problem.

Jelenica257

28.07.2017. 10:30

Postovani,

imam 38 godina, i pokusavam dobiti dete.
Imam problem sa suvocom vagine koja mi oteyava seksualne odnose.
Citala sam da lubrikanti nisu dobri za koriscenje ukoliko planirate trudnocu.
Imala sam kandidu koju sam izlecila i sada koristim vaginalni tribiotik Gynophilus.

Molim vas za savet.

Hvala unapred

Ivo Balenović, dr. med.

28.07.2017. 11:35

Poštovana, suhoća rodnice može biti povezana s manjkom estrogenih hormona, što može biti i razlog poteškoća pri zanašanju. Preporučio bi da učinite hormonski status.