Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tamna menstruacija


Autor Poruka

walterking

25.03.2017. 18:50

Postovani..
prosli mjesec sam dobila menstruaciju.. malo je bila cudna jer je trajala 3 dana i krv je bila vise tamno smeđe boje. Odmah nakon toga u plodne dane sam imala nezasticeni spolni odnos.. sad mi mens.. kasni 4 dana? Jel moguca trudnoca?

Ivo Balenović, dr. med.

25.03.2017. 21:40

Poštovana,
ukoliko ste imali nezaštićeni odnos za vrijeme plodnih dana, a menstruacija Vam kasni svakako je moguća trudnoća. Preporučam da napravite test na trudnoću.

bojimmseee

10.05.2020. 11:35

Poštovani,

trebala sam dobiti menstruaciju 5.5. međutim još uvijek mi kasni. Prije 10 dana pojavljivali su mi se simptomi kao učestalo mokrenje, osjećaj svraba na intimnom području.. Sinoć sam imala odnos sa dečkom, nakon čega me jako počeo boljeti stomak. Bol je bila tako intezivna nisam mogla ustati sa kreveta i noge pomjeriti, čak me je i karlica boljela. Nakon toga popila sam Lekadol, u toku noći sam se probudila, imala sam mučninu, kad sam ustala osjetila sam slabost, počelo mi se mantati, sve mi je bilo crno pred očima i samo sam sjela na krevet, nakon par minuta sva sam se preznojila i osjećala sam se bolje. Jutros me boli idalje stomak, ali ne intezivno kao juče, boli me kada hodam, ustajem, pomjeram noge, pa čak ako sjedim u nekom neodgovarajućem položaju. Takođe osjećam mučninu. Da napomenem da je odnos bio grub. Mislim da trudnoću mogu isključiti, jer uvijek koristimo zaštitu prilikom odnosa. Međutim sad me brine, zašto mi se ovo desilo? Otišla sam do apoteke da kupim Uvin čaj, u nadi da će mi pomoći, jer trenutno nisam sigurna da se mogu naručiti kod ginekologa, zbog trenutnih razmjera. Očekujem Vaš odgovor i hvala Vam unaprijed!

Lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

11.05.2020. 13:55

Poštovana, bez pregleda i pretraga ne mogu reći o čemu se radi. Mučnine su najčešće povezane s probavnim traktom. Znojenje, slabost, mantanje mogu biti posljedica viroze. Bolovi u zdjelici, prilikom hoda i pomicanja nogu povezani su s kralježnicom (išijas). Učestalo mokrenje znak je upale mokraćnih puteva. Sve to može utjecati na menstruacijski ciklus. Obzirom na sve navedene simptome, savjetujem da se javite u hitnu službu radi pregleda.