Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Testovi prije trudnoce


Autor Poruka

Vanja12

12.07.2014. 17:20

Postovani,
suprug i ja planiramo prvu trudnocu,pa nas zanima da li postoje neke pretrage koje bi trebali napraviti,svasta smo citali po internetu.Da se naprave nalazi krvi,urinokulture,pregled ejakulata,papa,cervikalni bris(na ureoplazme,...),i jos neke pretrage.Pa nas zanima da li su sve te pretrage neophodne? I koje?
Takodjer smo citali da bi zena bar mjesec dana prije pokusaja zaceca trebala poceti unositi dodatne kolicine folne kiseline kao i u prvim mjesecima trudnoce pa me zanimada li je to neophodno? Kada sam to spominjala mojoj dr opce prakse i gin. samo su rekli da treba raditi na djeci happy i kada ostanem trudna da se javim. Inace nekih kronicnih problema nemamo imamo polenske alergije oboje koje trenutacno ne ljecimo nikakvim ljekovim jer nema potrebe dosta su blage. Zadnji papa test radjen u 12.2013. je pokazao vaginozu dobili smo terapiju za to i to je bilo sve. Nikakve tegobe neosjecamo.Oboje smo nepusaci,nepijemo cesto alkohol,kuhamo doma tako da se relativno zdravo hranimo.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.07.2014. 21:00

Papa test i cervikalne briseve.
Svakako ako planirate trudnoću uzimajte i folnu kiselinu.