Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trbuh nakon carskog reza


Autor Poruka

Ivcy1306

21.08.2017. 19:55

Postovani, prije 9mjeseci rodila sam carskim rezom djecaka od 53cm i 3910g. Medjutim nakon 9mjeseci gornji dio trbuha mi je ispupcen, kao nadut dok sam u uspravnom polozaju, cim legnem taj dio kao da nestane. Donji dio ispod pupka je jos labav i nikakav ali taj dio me i ne zabrinjava.
Zanima me zbog cega je to tako?
Kad su mi vadili konce, pitala sam dali bi trebala nosit steznik na sto sam dobila odgovor NE, kako bi se sve sto prije vratilo na svoje mjesto. Ali evo nakon 9mjeseci, moj trbuh izgleda kao da sam u 7mjesecu trudnoce.
Svjesna sam da se tijelo rastezalo 9mjeseci i da ponekad treba i vise da se vrati u prvotni oblik, medjutim ja ne patim za ravnim trbuhom samo mi je cudno da je tako ispupcen i nadut. Koliko sam sama uspjela skuzit dok lezim kada diram taj dio misici su mi radvojeni otprilike za jedan prst, pa me zanima Vase misljenje dali ce se to ikada vise skupit i splasnuti i dali postoje neke vjezbe za to? Ukoliko da, molim Vas da mi recete koje?

Oprostite na dugom postu i hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

21.08.2017. 23:20

Poštovana, moguće d se radi o herniji. Radi se o 'slabom mjestu' u trbušnom zidu nastalom nakon operacije. Preporučam pregled kirurga.