Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trebam savjet radi se o ranici u rodnici


Autor Poruka

latica 256

09.03.2012. 10:45

Imam 25 godina nisam rađala..imam policistične jajnike i na terapiji sam diane 35.Nedavno sam billa na papi i kada sam pitala za nalaz rekli su mi da imam ranicu u rodnici..Jako se dvoumimi razgovarala sam s frendom o tome koji mi preporučuje da napravim testiranje na hpv.A jedna osoba koja me jako voli želi da odem na ponovni pregled u petrovu bolnicu..Što bi meni preporučili jer ja ne znam koliko je ta ranica velika..

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.03.2012. 20:00

Poštovana, mislim da se radi o "ranici " na vratu maternice a ne u rodnici. Zanimaju me rezultati PAPA testa.
Svakako ako PAPA test nije uredan savjetujem cervikalne briseve i bris na HPV. Za sad se ne morate javljati na pregled u Kliniku u Petrovoj.

latica 256

09.03.2012. 22:00

zvala sma telefonskim putem pa mi je sestra rekla da je u redu ali da imam tu ranicu i pitala me dali dmi doktor nije rekao.poslije sam s njime razgovarala pa mi je objasnio.A ja ću ipak drugi tjedan navratiti do njega pa ga još jednom upitati da li trebamo napraviti kakve briseve i bris na hpv.A bris mi na hpv mi može napraviti moj ginekolog ili idem u rokferelovu.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.03.2012. 21:40

Poštovana, sve vam može napraviti vaš doktor. Nije ništa hitno, te osim briseva za sada ne treba ništa poduzimati.

larisa123

21.02.2013. 17:20

dragi doktore! nemam ranicu u rodnici no ne bih otvarala novu temu. Kod malih usana tj samo gdje je kozni visuljak ili resica (neznam kako da se drugacije izrazim) jedan dio koze je slobodan a drugi je uz drugi dio tkiva i sa gornje strane je odvojen od gornjeg tkiva te prilikom odnosa tu znam dobiti ranicu i krvariti. Sada sam dobila i mali hematom pokraj tog tkiva jer me prilikom odnosa zaboljelo i 2 doktora su mi rekla da je to valjda mali podljev iako je malo dalje lijevo gore od tog visuljka. Znaci to je iznad otvora i nema veze sa rodnicom. Ne krvarim kod svakog odnosa. Doktor me pogledao i nezna sta da ucini. Koza nije pukla da bi se trebala sivati ali ima sitno ostecenje. Kako da zalijecim tu ranicu posto je dolje konstantno vlazno? To je zaista malih promjera jedva primjetnih ali ponekad ide krv kod odnosa i nakon odnosa krvarenje odmah stane. Ukoliko mi mozete dati bilo kakav savjet ja bih Vam bila zahvalna.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.02.2013. 19:20

Teško mi je reći bez pregleda. Hematom je zasigurno prisutan u okolici.
Zasigurno je da ne smijete imati odnose dok se ranica ne sanira.
Nakon toga evenualno da se resecira tkiva koje smeta.

Zabrinuta.mala.

04.12.2016. 11:50

Postovani,

redovito imam odnose sa deckom. Prije mjesec dana nas odnos je trajao malo duze nego uobicajeno. I tad sam tokom odnosa osjetila neko peckanje a onda bol u rodnici na desnoj strani. I samo na tome mjestu.Ovih mjesec dana smo svaki tjedan jedamput imali odnos. Kad nemam odnos, nemam nikakvih simptoma ali cim imam odnos,nakon 10minuta se javi to peckanje pa bol. I to samo na tome jednom mjestu. O cemu se radi? Da li to moze biti nesto opasno ili je samo ranica zbog jaceg odnosa? Trebamo li apstinirati npr.mjesec dana da bi to proslo ili sto? Molim vas savijet..

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.12.2016. 20:55

Vjerovatno o upali u rodnici. Javite se na pregled, jer je nužna terapija za vas i partnera.

Zabrinuta.mala.

04.12.2016. 23:45

A moze li ta upala biti uzrokovana bakterijama u urinu? Npr. E.coli, Klebsiellom ili Streptokokom

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.12.2016. 16:35

Moguće je da iste bakterije imate u rodnici, svakako i da je pogođen jedan i drugi sustav.