Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoca


Autor Poruka

Rado1

27.05.2017. 12:05

Postovani, imam redovne spolne odnose sa deckom. Koristimo kondom i metodu prekinutog snosaja. Decko je ekstremno odgovoran te stvarno pazi i provjerava kondom svako malo, prije diranja, oboje peremo ruke. U zadnje vrijeme smo prakticirali trljanje spolnim udom klitorisa, spolni ud je u erekciji, a decko drzi dno kondoma i gleda jel sve ok. Svaki put kad bi gledali sve bi bilo na vrhu kondoma. Gumica kondoma stisne dovoljno jako da nista ne moze proci, barem tako izgleda i tako je on rekao. On vadi spolni ud barem 3-5 sekundi prije nego sto pocne svrsavati. E sad moji ciklusi traju od 28-31 dan, barem je vecinom tako. Citala sam da je normalno od 21-35 dana. Meni je danas 32 dan, a ona jos nije dosla. Racionalni dio mene je svjestan da su mogucnosti za trudnocu jako malo, pa i nikakve, ali sam se navikla da mi dolazi kako sam napisala i sad kad nije dosla, zabrinuta sam. Simptomi su kao i inace, bolne grudi, razdrazljivost, i tu i tamo bol u trbuhu. Zaboravila sam spomenuti da sam na gacicama primjetila u zadnjih par dana potpuno proziran, normalnog mirisa iscjedak. Decko me uvjerava da nema razloga za brigu i ja mu vjerujem, ali sam svejedno napeta i u iscekivanju, jer ne zelim biti trudna sa 21 godinu. A mislim da stvarno pazimo, pa mi nije jasno, kaj sad ovo znaci?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

28.05.2017. 12:25

Poštovana, prema navedenom sigurno se ne radi o trudnoći. Simptomi koje navodite dio su pms-a. Razlozi kašnjenja menstruacije su mnogobrojni a najčešće se radi o psihičkim uzrocima (stres).

Rado1

28.05.2017. 17:55

U redu, jos samo nesto, ako se spolni odnosi imaju vise nego jednom na dan, onda je dovoljna zastita kondom, prekinuti snosaj, mokrenje i tusiranje prije drugog, a poslije prvog odnosa?
Znam sa zvuci glupo, ali u strahu su velike oci..
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

29.05.2017. 15:40

To je i više nego dovoljna zaštita.

Nemanime7

31.05.2017. 15:25

Postovani, zadnja menstruacija bila mi je 3.svibnja inace mi traje 5-6 dana. Ciklus mi traje 25-28 dana nikad tocnooo, imam 16 godina i nevina sam dakle nisam imala spolni odnos. 19.svibnja ja i decko odlucilj smo probati nesto vise ali je mene bilo strah pa me samo prstima dodirivao po spolovilu tj nije prstima ulazio u rodnicu nj nista slicno,prvo pitanje da li je moguca trudnoca nakon toga ako je npr na njegovim prstina ostalo oprostite na izrazu sperme ali uzmitr u obzir da smo tada vec bili vanka 2-3 sata vanka ako je ista ostalo moglo se osusitj ili slicno ,cetirj dana nakon toga ja sam imala neki smeckasti ischedak kakav mi se ponekad zna dogoditj prije menge da li je to nekakav znak?
Drugi primjer je 29.svibnja probali smo sa prstima dakle stavio je prste u rodnjcj ali on svoj spolni organ nijee vadio i nije svrsio nigdje blizuu tj uopce nije svrsio tada ali se prije dolaska zadovoljavao ali se iza kupao i prao ruke da li je moguca trudnoca
I trebala sam dobiti 29.svibnja ali sada mi vec kasni dva danaaa pod stresom sam od skole pa mislin da je ti mozda od toga ali nisam sigurna

Ivo Balenović, dr. med.

01.06.2017. 10:25

Poštovana, prema svemu navedenom trudnoća nije moguća.

bojimmseee

16.08.2017. 15:35

Poštovani, imala sam odnos sa dečkom, snošaj je bio van vagine, zatim nakon mozda 10min, smo opet nastavili, da li je moguca trudnoca u tom slucaju, on je ejakulirao izvan mene, obrisao je polni organ, nadam se da nisu mogli ostati spermatozoidi da se prenesu kad smo otpoceli drugi put. Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

16.08.2017. 20:35

Pštovana, mogućnost trudnoće je minimalna, ali ipak postoji.